Oscar voor Ukraine

Daar vind ik wel wat van! De afgelopen week was ik vrij, dus het was rustig in mijn boven kamer ook al stond zo wat de hele dag Radio1 bij me aan. Ondanks alles was het nieuws over de Ukraine niet over het hoofd te zien, er ging geen uur voorbij zonder dat ze het over de Russische inval. Deze situatie zou een vonk in het kruitvat zijn en de economische en menselijke kosten niet te overzien. Ik heb zo iets van: “geef die hele Krim schiereiland maar aan de Russen cadeau, dan ben je van het gezeik af en de dubbele winst heb je al binnen zonder een cent uit te geven”. dat zou ik althans doen.

En de volgende schande is dat Gravity de Oscar heeft gewonnen. Ik heb deze film gezien en vond het alles behalve noemenswaardig, grafisch misschien leuk gedaan al is het met de techniek van tegenwoordig geen kunst aan en het verhaal, situatie en de gedragingen waren alles behalve realistisch. Als zulke films in de prijzen gaan vallen zegt voor mij genoeg over de legitimiteit van die Oscars.

Alfonso Cuarón ontvangt Oscar voor Beste Regie voor Gravity

NU.nl – Alfonso Cuarn is de eerste regisseur van Latijns-Amerikaanse komaf die het beeldje ooit won. De andere zes prijzen voor het epos over twee astronauten die losraken van hun station, waren allemaal in technische categorieën.