De foutste tweet van Maxime Verhagen ooit?

Het is maar net hoe je het bekijkt en in ieder geval tenminste een die de crash in Tripolie heeft overleefd. Maar op een of andere manier smaakt deze tweet niet echt lekker.


Gelukkig heeft in ieder geval een Nederlands kind de crash overleefd.less than a minute ago via Twitterrific

Vreselijk nieuws over neergestort vliegtuig in Tripoli met waarschijnlijk meerdere Nederlanders aan boord. Crisisteam op BZ ingesteld.less than a minute ago via Twitterrific

Met dank aan @Loesje

Dossier Vliegtuigcrash Tripoli

‎
NOS.nl – Bij een vliegtuigcrash in Tripoli, de hoofdstad van Libië, zijn 103 mensen omgekomen. Onder hen waren 61 Nederlanders. Er waren 62 Nederlanders aan boord Nederlanders dood bij crash Tripoli‎ – De Telegraaf
Ruim honderd doden door vliegtuigcrash Tripoli‎ – NU.nl
Nederlanders onder doden bij crash Tripoli‎ – Nieuws.nl
ElsevierTrouw

11 gedachten over “De foutste tweet van Maxime Verhagen ooit?”

 1. @Madbello:

  Ja, ach, ik lig er ook weer niet wakker van (van het al dan niet fout-zijn van de tweet, om misverstanden te voorkomen ;)) en ben evenmin zo'n Verhagen-aanhanger… maar mocht ik in zijn Twitterschoenen staan, had ik op dat moment waarschijnlijk hetzelfde gemeld. Hoop doet leven, zullen we maar zeggen 🙂

 2. @Peter : Bedankt voor je aanvulling en je wakker staat van zijn.

  Heb het bericht aangepast buiten het feit dat ik duidelijk een ''?'' gezet had in de titel 😉

 3. Wat is hier in vredesnaam fout aan? Je moet blij zijn met elke overlevende, in de hoop dat er nog meer zijn, en in die zin is het berichtje van Verhagen niet zo vreemd. Op dat moment was de precieze omvang van de ramp nog niet duidelijk.

  Bovendien volledig uit de context gerukt, omdat hij één minuut voor dit bericht al: "Vreselijk nieuws over neergestort vliegtuig in Tripoli met waarschijnlijk meerdere Nederlanders aan boord. Crisisteam op BZ ingesteld" meldde. En direct daarna komt dan: "Gelukkig heeft in ieder geval één Nederlands kind de crash overleefd." Deze twee tweets vormen één geheel, maar i.v.m. de beperkte hoeveelheid tekens op Twitter lukte het niet in één bericht.

 4. Deze tweet heeft wel een heel hoog gehalte van "gelukkig hebben we de foto's nog". Typisch weer CDA-onhandigheid, daar hebben ze bij die partij patent op?

 5. hahaha hij is fout ja. Maar kom op, op tv zie je nu niets anders dan die crash. Heel erg allemaal maar in het verkeer gaan er ook dagelijks over heel de wereld honderden mensen dood en hoor je ook niets over. Maar ja het zijn nederlanders die zijn omgekomen. Als het mensen uit een ander land waren geweest had je het niet zo overdreven op tv gezien.

  Nu zit iedereen ah ah wat erg. Overmorgen is iedereen het vergeten. Kijk maar naar dat meisje die door dr politie buurman afgeslacht werd, daar denkt ook niemand meer aan.

 6. Ik had hem via @Zjanette onder ogen gekregen…ere wie ere toekomt…

  1. @madbello Helemaal mee eens.Te stom voor woorden. Hele familie is waarschijnlijk dood, lekker voor een jong jochie.Ook Verhagen uit politiek

Reacties zijn gesloten.