Tijd dat er weer een Holocaust komt

Het word tijd dat er weer een nieuwe Holocaust krijgen of een echte WO III. Wie niet wil weten moet maar voelen. Moslimleerlingen op VMBO scholen hebben moeite met Holocaust-les en hoe zal dat komen, thuisgesprekken en opvoeding? elsevier.nl

Een gedachte over “Tijd dat er weer een Holocaust komt”

  1. Ach, als je voor je eigen gevoel door invloed van je omgeving niets hebt met de westerse cultuur dan interesseert je de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust ook natuurlijk niet?

    Voor deze doelgroep lijkt het me handig dat tijdens de geschiedenisles de volgende onderwerpen worden behandeld;

    1. De strijd die de Spanjaarden voerden tegen de Moren vanaf het jaar 700 tot en met medio 1100 inclusief de slag bij Zaragoza waar de Moren de pan ingehakt werden door de Spanjaarden inclusief het loslaten van honderden stieren op de infanteristen van de Moren. Ies in ieder geval leuk stukje geschiedenis waarbij hun voorvaderen ook bij betrokken geweest kunnen zijn?

    2. Het leven van Alexander de Grote (Nee, da's niet onze kroonprins!). Die heeft geloof ik ook nog eens wat streekjes uitgehaald binnen het Perzische Rijk. Voor de VMBO'ers die het niet kunnen volgen is er ook nog de film?

    Misschien komen deze onderwerpen meer in "hun" belevingswereld omdat daarbij ook moeselmannen betrokken waren?

Maak mij blij en geef reactie :D