Als zelfs je loon niet meer genoeg is om rond te komen

Sinds de invoering van de euro is het minimum loon en zelfs ruim daar boven niet meer genoeg om redelijk rond te komen. Dit is de harde werkelijkheid in Nederland na het eurobedrog en de steeds stijgende belasting op alles en nog wat en dat word met de dag erger.
Lekker niets doen en een uitkering (+ zwart baantje erbij) brengt meer op. Is Nederland ziek? De lonen zijn goed, alleen de belastingen op de samenleving zijn voor de lagere klassen te zwaar en niet werken word in Nederland beloond.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Uitzending van rondom10.ncrv.nl en hier onder een fragment van het EuroBedrog van Zembla:


Een gedachte over “Als zelfs je loon niet meer genoeg is om rond te komen”

  1. Het probleem in Nederland is dat vooral voor de lagere klassen het verschil tussen werken (minimumloon of iets hoger) niet loont ten opzichte van een uitkering, zie

    http://www.denhaagtekijk.blog-city.com/bijstand_e

    Daarnaast zijn natuurlijk de kosten van woonlasten vooral enorm gestegen en dan moet je denken aan water,gas,licht en gemeentelijke kosten. Niet alleen de lagere klassen voelen dit overigens maar ook de modale inkomens en vooral deze laatste groep wordt NIET gesubsidieerd door de overheid op het gebied van zorgtoeslag, huursubsidie, armoedetoeslagen, kwijtscheldingen etc. Modaal, de middenlaag valt overal buiten en moet gewoon alles ophoesten vanuit hun eigen portemonnaie. Ik ken genoeg mensen met een modaal inkomen die na aftrek van alles ongeveer € 100,- per maand overhouden. Leuk als dadelijk het eigen risico in de zorg verviervoudigd wordt zonder zorgtoeslag voor deze mensen. Dat wordt hun "nekslag" en vele modale inkomens zullen dan gelukkig wel in het gesubsidieerde minimumcircuit terecht komen. Hierbij dus ook een lans gebroken voor Jan Modaal, de motor van onze huidige afstervende economie….

Reacties zijn gesloten.