Kan het toch niet laten! Pauw & Witteman (zonder Witteman) 1 april 2010

In de serie uitzending gemist. Ik weet niet of je die uitzending al gezien hebt. Maar het was voor mijn een hele vreemde gewaarwording waar ik mij zelf in de arm moest knijpen om te weten of het echt waar was.
Jeroen Pauw deed het bijzonder goed zonder meneer Witteman ondanks zijn strottenhoofd-ontsteking. Piet Hein Donner leek of hij zwaar aan de dope zat en op zijn minst een dikke joint gerookt had, echt! Geen zinnig woord heb ik gehoord van inhoudelijk beleid voor de toekomst, behalve wat abstractie in de ruimte. Van Marike Stellinga dacht ik dat het een PVVer was die te veel extasy op had, de manier hoe ze elke keer verliefd naar Piet Hein Donner keek. Weet ik veel dat ze voor de Elsevier werkt! Frits Wester was zo als altijd relativerend droog en Femke Halsema is mijn held! De enige politicus waar ik denk dat ze het echt meent, oprecht haar standpunt verdedigd en het goed voor Nederland zou kunnen zijn. Ik weet in ieder geval bijna zeker dat ik Groenlinks ga stemmen in plaats van SP.

Maar wat mijn het meeste irriteert is dat alle politici en partijen het maar over hebben om te bezuinigen op binnenlandse zaken en niemand rept maar de mogelijkheid om ongevraagde liefdadigheid aan buitenland stop te zetten (tijdelijk). Alleen dat al zou 22 miljard per jaar besparen:

We kunnen ook minder geld aan buitenland geven. Wat vergeten dreigt te worden, is dat Nederland ook een van de grootste subsidiegevers aan het buitenland is. Daar is al met al meer dan 22 miljard euro aan belastinggeld mee gemoeid. elsevier.nl

En tel al die onnodige sluipwegen waar ons belasting geld weg gesluisd word aan subsidies, kust, buitenland, leger missies in het buitenland, nep groenedoelen, enz enz. … En voor je het weet houdt Nederland een berg geld over die verstandiger en bewuster uitgegeven kan worden.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

5 gedachten over “Kan het toch niet laten! Pauw & Witteman (zonder Witteman) 1 april 2010”

 1. @SirCumSized : Nu ben ik helemaal depressief, we zijn gedoemd in een totale uitzichloze en hopeloos politiek landschap 🙁 Bedankt dat je me weer de realiteit onder mijn neus schuift 😉

 2. @Madbello; het spijt me om je teleur te stellen maar de aankomende verkiezingen worden wederom een "farce" en geen oorlog.

  De gevestigde politieke partijen zullen allen zeggen dat er bezuinigd moet worden en het grootste pakket van maatregelen zal bij de Nederlandse burger komen te liggen want daar àlleen heeft de overheid invloed op via wetgeving en verordeningen.

  Bezuinigingen ten aanzien van EXTERNE partijen zoals Lockheed Martin (JSF) en bijvoorbeeld ten aanzien van buitenlandse regeringen en/of de EU durft de Nederlandse overheid helemaal niet aan. Bang voor internationaal gezichtsverlies en/of bang voor lange juridische internationale procedures.

  Kortom: het wordt aankomende verkiezingen gewoon een keuze of je "door de hond of door de kat wilt worden gebeten vanaf 2011". Denk je nu echt dat het toeval is dat afgelopen week diverse ambtenarenwerkgroepen hun studies t.a.v. INTERNE bezuinigingen presenteerden? Wel nee, het is een slim vooropgezet communicatiespel waarmee de overheid tot nu toe heeft bereikt dat de gemiddelde Nederlandse burger gaat nadenken over "hoe en op wat kunnen we de komende tijd bezuinigen en wat zijn de gevolgen voor mijn portemonnaie". Dat er ook bezuinigd kan worden op externe uitgaven wordt door deze manier van communiceren door de (r)overheid op de achtergrond geplaatst.

 3. Bedankt @SirCumSized, hier kan ik echt woest op worden en blijft het niet snappen, volgens mijn is de PVV de enige die daar over heeft gehad, maar die hoor je ook niet meer in het debat.

  Deze verkiezing word oorlog!.

  @Jager: Ik ben trots op je 😉

 4. Goed punt Mike, over de kosten ontwikkelingshulp oftewel het stimuleren van foute regeringen en hulporganisaties wordt geen woord gerept door alle politieke partijen?

  Ook het bijvoorbeeld afzien van de aaanschaf van een aantal vliegtuigjes (JSF) wordt nooit besproken terwijl het afzien van dit oorlogstuig voor Nederland ook weer een besparing kan opleveren van plusminus 20 miljard?

  Het lijkt wel of alle politieke partijen bezuinigingen zoeken die alleen direct opgeleverd kunnen worden door de INTERNE burgers van dit land? Er wordt helemaal niet gekeken naar EXTERNE posten; wil Nederland wederom de grootste zijn als kleinste internationaal?

 5. Ik wilde groen rechts stemmen maar die bestaat nog steeds niet dus ik ga ook maar voor links dan 😉

Reacties zijn gesloten.