Waarom jij je jointje zou moeten vervangen voor een Vaporizer

De grootste trend op het gebied van roken en blowen is de vaporizer. Nee, geen standaard e-sigaret waar je zoete vloeistoffen in stopt. Juist een hoogwaardig apparaat waar je wiet, hasj, kruiden of concentraten mee kunt verdampen. Waarom vapen? Het is stukken gezonder voor je, je kunt zelf bepalen welk effect je wil, je kunt er geld mee besparen en het kan allemaal vanuit je luie stoel. Beter, toch?

Gezonder dan roken

Het grootste voordeel van een vaporizer is dat het vele malen gezonder voor je is dan het roken van wiet, hasj, kruiden of concentraten. Bij roken verbrand je de rookwaren namelijk, waardoor er stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Voorbeelden van deze stoffen zijn teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen. Als je gaat verdampen met een vaporizer heb je hier geen last van. Omdat je in plaats van verbranden, hete lucht door de wiet, hasj of kruiden laat stromen, komen alleen de werkzame stoffen vrij. Zo kun je stoned of high worden, zonder allerlei schadelijke stoffen binnen te krijgen. Voor vaporizer kruiden werkt dat precies hetzelfde. Ook voor de niet-stoner heeft het dus vele voordelen. Een vaporizer is op het moment ook één van de meest gebruikte tools om te stoppen met roken.

Bepaal zelf het effect

Als je een vaporizer gebruikt voor wiet of hasj, kun je zelf met het effect spelen. Er zitten namelijk allerlei stofjes in wiet, genaamd cannabinoïden, terpenen, flavonoïden en nog veel meer. Elk stofje heeft zijn eigen temperatuur waarop deze in werking komt of verdampt. Het mooie van dit verhaal: je kunt op bijna elke vaporizer de temperatuur handmatig instellen. Heb je zin in een milde high waarbij je nog wat kunt ondernemen? Dan is 160 graden al genoeg. Liever een lekkere ontspannen en lacherige high? Dan kan hij het beste op 180 graden. Tja, dan heb je natuurlijk ook nog de juiste temperatuur waarbij je goed stoned kunt worden. Daarvoor zet je hem op 205 graden of zelfs nog hoger! Het is aan jou. Waar heb je zin in?

Nooit meer draaien!

Naast de gezondheidsvoordelen en het zelf bepalen van het effect, brengt een vaporizer ook veel gebruiksgemak met zich mee. Je hoeft alleen maar een beetje wiet, hasj of kruiden in het apparaat te stoppen en je kunt gelijk een paar hijsjes nemen. Nooit meer draaien dus! Dit klinkt natuurlijk al fijn, maar wat veel mensen niet meteen beseffen is dat je hierdoor ook veel geld kunt besparen. Vloei, tip, grinder, tabak en ander draaigereedschap is gewoon niet meer nodig. Dat ga je op lange termijn merken in de portemonnee!

Welke Vaporizer past bij mij?

Er zijn heel veel verschillende vaporizers verkrijgbaar bij zowel offline- als online headshops. Ze worden vaak onderverdeeld in twee types: draagbare vaporizers en desktop vaporizers (voor op tafel). Ben je iemand die vaak onderweg is en dan ook iets wil roken / verdampen? Dan is de draagbare variant meer iets voor jou. Je hebt hele exclusieve modellen zoals de Zeus Arc GT. Hij is voorzien van alle gemakken en heeft zelfs 24 karaats gouden onderdelen die de luchtstroom verbeteren. Er zit wel een flink prijskaartje aan deze exclusieve apparaten. Ben je nog niet zeker van een vaporizer? Dan kan je beter voor een instapmodel / budget vaporizer gaan. De Zeus Smite bijvoorbeeld. Een heel gebruiksvriendelijk apparaat dat bij aanschaf niet gelijk een rib uit je lijf is.

Dan heb je nog de desktop vaporizers voor op de keukentafel. Deze zijn vaak enorm geavanceerd en voorzien van alle mogelijke features. Ook deze zijn er in verschillende prijsklassen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wanneer stap jij over op vapen?