De Quants & High Frequency Trading hebben mijn geschokt

Quants: de alchemisten van Wall Street. Uit een uitzending van Tegenlicht van de VPRO, maandag 8 februari heeft mijn werkelijk geschokt, het is nog erger dan ik dacht en in aanmerking genomen dat dit maar het topje van de ijsberg is en de werkelijkheid vele male erger is dan wij kunnen ruiken, horen en zien. Deze documentair is best ingewikkeld om te volgen, maar de financiële producten waar de bevolking aan zich verbind zijn vele malen ingewikkelder en verbonden aan dingen die het menselijk verstand overstijgt zo als High Frequency Trading. Aangezien de Quants, de wiskundigen en programmeurs in de machinekamer van ons mondiaal financieel systeem worden gestuurd en gemanipuleerd door managers die de cijfers en formules omzetten in positieve schijnproducten en zo scoren op kosten van andere die deze snelheid en voorsprong niet hebben.

Heb je deze docu gezien? Hier kan je ruiken en proeven dat het systeem dat deze wereld draagt niet meer menselijk is en tot bijna een monster verworden is. In mijn ogen eigelijk niet legaal en pure legale oplichting gedekt door de politiek die het zijn beloop laat.

Update 2013: Klokkenluider en voormalig ‘high frequency trader’. Bodek bracht misstanden in het geautomatiseerde handelen op de beurs aan het licht. Haim Bodek en: De Wall Street Code

Met dank aan doemdenkers.wordpress.com, daar verder klikken en lezen.

4 gedachten over “De Quants & High Frequency Trading hebben mijn geschokt”

  1. Dat jij en ik geen idee hadden van de werking van de "nieuwe (moderne)beurs", is normaal, maar niet verstandig. Ons onbegrip en onvermogen blijkt uit die zeer in teressante uitzending van Mike Osinsky. Vooral Paul Wilmott heeft de gave zeer complexe samenhangen op een begrijpelijke manier aan de man/vrouw te brengen. Zelfs de commentaar van Emmanuel Derman is een knap staaltje educatieve expressie.

    Mij blijft de vraag of al die politieke slapjanussen niet moeten verplicht worden dergelijkke uitzendingen te bestuderen voor ze beslissingen nemen op basis van wat toezichthouders zeggen die NOOIT de waarheid kunnen, willen of mogen verttellen. Hun enige doel is de goegemeente in hun veiligheidswaan te laten. Sorry, heren politici en dames politica, jullie ondergaan dit als willoze schapen met een hamelbel aan die ons aanzet om u te volgen. En, of dat zo verstandig is?

  2. Ik zal hem een ander keer verder kijken maar idd wij worden gemanipuleerd tot en met…. Media wordt dagelijks gebruikt om mensen angst in te boezemen en zo bepaald richting op te drijven.
    .-= Kijk ook eens op NickN´s laatste blog item : ..Verbouwing….. =-.

  3. heb tot de 43st minuut kunnen kijken, het enige wat ik ervan begrijp is dat die quants eigenlijk bepalen hoe het op de markt gaat wie wint wie verliest.

    Maar hoe of van wie is dat deuntje die je af en toe er door heen hoort?!

Reacties zijn gesloten.