2 Mastered Mixs

Na vele zwaarwegende overpeinzingen moest ik toch een pijnlijke beslissing nemen. Mijn eerste album die ik heb laten masteren door Marco V/d Hoorn van digitalmastering.nl: ”Real Acid Paradise” en ”303 Acid Party” waren echt een mijlpaal in mijn muzikale productie die door zijn mastering echt stukke beter klonk dan wat ik had aangeleverd, en bij het terugluisteren hoorde ik zelfs dingen die daarvoor nog nooit gehoord had. Zijn mastering was subliek, diepe transparanten bassen en helder geluid, net of je door de instrumenten kon navigeren. Aan kwaliteit hang natuurlijk ook een prijskaartje, 45 euro per track.

Laten wel wezen. Ik ben een muzikale amateur die het voor de hobby doet met een gewoon ambtenaren loontje. En gezien mijn kwantitatieve productie moest ik echt naar iemand die het goedkoper doet, zo als Rob Small van robsmallmastering.com die het omgerekend doet voor 15 euro per track: ”Acid Africa”, ik kon duidelijk het verschil horen, het klink goed, alleen inde bassen zat duidelijk minder diepte. Maar toen wou ik de Remix laten masteren van Loewenhertz – Wer sind Wir die ik gemaakt had, maar toen behalve dat de mixdown niet voldeed zonder opgaaf van rede tot twee keer toe mijn Remix geweigerd. Aangezien ik nog een album op de plank had staan die gemasterd moest worden, had ik echt geen zin in dat gezeik.

Dus ondanks dat ik best sceptisch was over de geautomatiseerde mastering dienst zo als LANDR. heb ik het toch geprobeerd. En ik kan niets anders zeggen dat ik zeer verrast was over het resultaat, bij bepaalde nummers meer dan anderen, in ieder geval goed genoeg om me voor een jaar daar mee in zee te gaan en zo onbeperkt tracks te laten masteren. Ook haalt het bij lange niet hoe Marco V/d Hoorn van digitalmastering.nl mijn muziek masterde, maar ja, het moet uit de lengte of de breedte komen helaas. Dus voortaan zijn mijn mixs ook gemasterd en wel! 😀