De Online Mastering is klaar

Ik ben net klaar met het luisteren van de 8 track voor mijn nieuwe album (Real Acid Paradise). die ik had aangeboden voor online mastering door Marco Vd Hoorn (digitalmastering.nl). Mastering is in principe nodig als je aan de wereldstandaard wilt voldoen, laten we zeggen dat het op elke apparaat, van keukenradio, discotheek, in de auto, mobiel en natuurlijk HI-FI klinkt zo als het moet klinken. Als eigenwijze spaghetti vreter was ik best huiverig, maar nu ben ik echt om! Mastering is noodzakelijk.

Je kan het ook zelf doen als je alle software en hardware er voor hebt. Maar je moet er ook verstand van hebben en precies weten wat je doet, en dat doe ik niet. Voor het eerst zoveel tijd besteed om 8 tracks naar mijn beste geweten en de nodige innerlijke compromissen af te mixen en finetunen, een hele week. Maar na de mastering mag wat mij betreft dit album er wel wezen, voor de echte inside Acid liefhebbers. Omdat ik tegenwoordig geen eigentijdse Acid producties meer hoor die klinken zo als echte Acid vind dat het moet klinken. En dat proberen zo af en toe voorzichtig in een ”song” format proberen gieten, en laat staan dat ik totaal niet kan zingen, en toch deze keer geen samples en echt de stemmen van Dyezzie en mij.

Wat mij betreft heeft Marco V/D Hoorn (digitalmastering.nl) mijn geluidsvoorkeur perfect gevangen. ben blij en bijna gemotioneerd, En dit was mijn reactie naar Marco toe:

”Marco!!! Heb op het puntje van mijn stoel gezeten, kippenvel! Echt subliem, hoor zelfs geluiden die daarvoor niet gehoord had, heel smooth en warm, en krachtig als het moet. Wat ik ook heel mooi vond, als er zachtere passages in kwamen, op een of andere manier iets in zat wat rust gaf, kan het even niet goed onder woorden brengen. Je hebt echt mijn verwachting overtroffen, het klink transparant, helder en toch volgens mij met meer bassen dan ik zelf er in had durven mixen. Je hebt er echt een super vet geluid van gemaakt, had ik echt niet verwacht. En sorry! Ik heb helaas niets op aan te merken, zit nog steeds versteld, een dikke dubbele WOUW!!! Bedankt….”

Helaas kan ik jullie voorlopig alleen een test mastering laten horen van een track die nog niet had afgewerkt en afgemixt. Wat niet wil zeggen dat het slecht klinkt, maar de geremasterde versie is echt subliem 😀