Episch Apocalyptisch Die Hard MIX

Als je nog niet dood was, dan ben je het zeker na het luisteren van deze uitzinnige mix van nieuw en oud materiaal die ik in de laatste 30 jaar heb opgenomen. Het klinkt zo als ik me voel, een mix met een verhaal en hulde voor de Gemini DJ controller en zijn limeter, wat het allemaal te verduren krijgt en toch nog net een acceptabel geluid weet te maken, en zelfs als je helemaal uit het ritme bent, het laten lijken of het net in het ritme zit.

Het is echt psychedelische Dark House. Zeker niet mijn smaak waar ik van hou, maar in de mix heb je niet altijd keuzes en je moet meegaan in wat er op het moment gebeurd, en soms komen dingen tevoorschijn die ik zelf niet had kunnen verwachten, zo als deze mix.

Mijn eerste omschrijving op Facebook van deze mix was:Echt heftige SHIT! Donker en hardcore, als een mokerslag en een hele bataljon zware tanks die over je heen walst en niet naar je omkijken…” De mensheid is op hol geslagen en de samenleving zo als wij die nu kennen is bijna teneinde. Tsunami’s teisteren de kust, aardplaten schuiven zich langzaam over elkaar heen. De mensheid is in paniek, vlucht terwijl het nergens meer veilig is, alles naar de kloten, overheden bombarderen alle steden met alle bommen die ze maar hebben om de gevaarlijke op drift geraakte massa te decimeren. Zelfs je vroegere vrienden zijn nu levensbedreigende vijanden, en denk je het bijna gehad te hebben? Het word alleen maar heftiger, en denk je dat het niet heftiger kan? Gaat het toch weer een tikkeltje overheen in al zijn heftigheid, die af en toe toch wonderbaarlijk genoeg bijna fragiel klinkt, zo als alle vervlogen hoop die een mens ooit had!

Heb de Gemini DJ controller pas een paar maanden. Maar wat dat ding kan had ik nog nooit voor mogelijk gehouden. Voor ik aan de mix begin selecteer ik 4 nummers, van elke nummer afzonderlijk pas ik de EQ, filters en gain aan dat het net niet in het rood gaat, maak ik allemaal startpunten om op terug te grijpen. En dat klik ik op: ”START OPNAME”. Tegenwoordig zet ik mijn koptelefoon volume op maximum om te voorkomen dat ik in de mix niet te hard in gaat, maar op een of andere manier, tijden een sessie van 1 uur word je zo meegesleept door de mix, dat tegen het einde alles echt op het maximum staat, en toch wil je nog harder gaan om het net iets meer te overtreffen. En met de Gemini DJ controller zitten er altijd knopjes om daar eroverheen te gaan, dan maar de gain verhogen en de treble, terwijl de meters en de limiter rood gekleurd zijn en niet meer bewegen.

bjb1oguimaaz_ak

Deze mix had oorspronkelijk de naam meegekregen: Dark Serious Movements (DARK ROASTED MIX). Maar zit nu meer te denken aan deze titel: Apocalyptic epic Die Hard MIX šŸ˜€

apocalyptic-epic-die-hard-3