Tomaten Mozzarella van de Grill

Koken met madbello! Het leven kan zo simpel en toch heel lekker zijn. Gisteravond poste ik mijn kooksel op Facebook en kreeg van een aantal mensen de vraag of ik wat wou meenemen, omdat het zo lekker uitzag, en het was ook lekker. Maar kom op! Dit maak je echt in 5 minuten.

Je snijd een grote tomaat in vier delen. Maar de tomaat niet tot de bodem snijden, omdat het moet wel een geheel blijven, dus de bodem als houvast. De mozzarella ook in plakken snijden en die er tussen proppen, de rauwe ham in slierten afscheuren en ook die er tussen. Als extra doe ik wat puur natuur tomatensaus er over heen, en dan vers gemalen peper er over heen, een snufje zout, en ruim oregano. In elke spleet doe je een basilicum blaadje en maak je het af met een flinke drup olijfolie. Je bent echt langer bezig om dit op te schrijven dan als je het zelf maakt.

Je zet de oven aan op de boven grill stand, op maximum (240 graden). Wachten tot de thermostaat uitgaat, en dan schuif je de tomaten er in, en als het goed is moet het in geen 5 minuten klaar zijn. Net dat de bovenkant licht geroosterd is en alle kaas gesmolten is, en toch de tomaten nog net stevig al dente zijn. Zo simpel is het!

Tomaten Mozzarella van de Grill DUS!