Discriminatie en Racisme zijn Oerinstincten

Ik begin het zo langzamerhand het echt zat te worden. Dat ik zelf heel mijn ratio en ”gezond verstand” maar overboord ga gooien en partij ga kiezen, zo als elk beest in een mens zit, en het overlevingsinstinct maar laat zegevieren?

Wie dan ook maakt bewust en onbewust overwegingen. Zelfs diegenen die zeggen gediscrimineerd te worden hebben vaak de meest racistische standpunten die uit culturele roots zijn ingeworteld, net of islamieten, afrikanen en aziaten. Net of zij niet discrimineren, kom op! Discriminatie en racisme is een overlevingsinstinct die bij de mens en dier ingebakken is, om zijn eigen territorium te overleven en zijn nageslacht een betere kans te geven dan de rest dat afwijkt van zijn eigen vertrouwde omgeving.

Discriminatie is een oerinstinct. Als weldenkend, ”intelligent” en rationeel mens kan je nog indenken in de leefwereld van een ander, maar als die ander jou leefwereld gaat bedreigen is de maat vol. En moet je keuzes maken, standpunten innemen die tegen je eigen principes ingaan, veroorzaakt door geopolitieke en vooral economische entiteiten die buiten je eigen gezichtsveld opereren en daar geen hand in kan hebben.

Vraag me gewoon af hoe lang de Nederlander tolerant zal blijven. Als al onze normen en waarden met de voet getreden worden en wij daardoor beperkt worden in ons gedrag, in de vrijheid die wij denken te hebben. Hoelang zal het duren voor het beest in de mens weer wakker word?

Discriminatie racisme zijn Oerinstincten.

uitgelicht