Osunlade, urenlang luisterplezier

Toevallig kom ik deze muzikant en DJ tegen. Kan niet anders zeggen dat het best lekker klinkt, heel ritmisch alla samba, maar wel heel deep house.

Maar wie is Osunlade? En waar zouden we zijn zonder Wikipedia?En vertaald met translate.google.nl en zelf hier en daar wat aangepast: ”Osunlade is geboren en getogen in St. Louis, Missouri. Hij componeerde muziek voor Sesamstraat tijdens de late jaren 1980 en het begin 90. Daarna verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij werkte met artiesten als Patti Labelle en Freddie Jackson. Daarna verhuisde hij naar New York, waar hij stichtte Yoruba Records. Tot op heden heeft hij samengewerkt met artiesten als Roy Ayers, Nkemdi, Salif Keita, en Cesaria Evora. In 2006 bracht hij een album met de titel Waterman Maan, in 2007, bracht hij een album met de titel Elements Beyond op de Strictly Rhythm Records nieuw leven ingeblazen, en, in 2009, bracht hij het album Passage. Hij is een priester van de godsdienst Yoruba IFA. Door zijn geloof, Osunlade’s muziek heeft een diepe spirituele wortel in Yoruba tradities die ook terug te vinden in de naam van zijn platenlabel, album covers, en ook de titels van een aantal van de nummers die hij heeft geremixt zoals “Obatala y Oduduwa” en “Yemeya.”
Deze hier onder is de eerste die ik van hem tegenkwam, een mix van ruim een uur.

Luister en huiver DUS!

Meer horen van Osunlade?

Om te beginnen! Deze muziek is echt lekker als je ritmisch bent ingesteld. Maar wel ook heel diep en sfeervol, maar voor de rest kon ik van hem niet zo veel vinden, behalve zijn: Soundcloud.com/osunlade waar je letterlijk bijna een eeuwigheid aan uren muziek en mix’s van hem kan luisteren. Hier onder een mix van ruim een uur”Osunlade – Just Like That

DUS zet hem hard!

Nog meer horen? Nou, dan kom de rest ook! šŸ˜€