Frontaal Koninklijke aanval tegen Internet

Ik ben werkelijk van mijn stoel gevallen, WTF is dit !!! koninklijkhuis.nl/Kersttoespraak_2009 Een kersttoespraak van onze koningin Beatrix vol tegenstrijdigheden en ongefundeerde beweringen. Dat kan de koningin makkelijk zeggen vanuit haar beschermd glazenhuis, ze is gewoon jaloers dat ze zelf niet vrijelijk haar mening de wijde wereld in kan spuien en ja ja! De mening van het klootjesvolk kan best soms hard zijn. Ze vind dat we meer naar onze buren moeten gaan gluren en ons breed blikveld op mondiale handelingen moet verlaten. Worden wij te wijs en te kritisch ?
Deze toespraak is het toppunt van bagger in de marge en nog een wonder dat mensen hier naar luisteren, het word eens tijd om naar een echte republiek te gaan en deze poppenkast te verlaten.


Update: Hier op NU.nl een goed onderbouwde analyse van de toespraak van H.M. de Koningin: Beatrix, een kwetsende vorstin

H.M. de Koningin: In deze tijd van mondialisering zijn snelheden vergroot en afstanden verkleind. Technische vooruitgang en individualisering hebben de mens onafhankelijker en afstandelijker gemaakt. We zijn meer en meer op onszelf aangewezen.

MDB: Tja ! Hoe zal dat komen ??? Politiek en privatisering en de mens aan zijn lot overgelaten terwijl we steeds meer aan die overheid moeten gaan betalen. Daar zou je op zijn minst wat terug van verwachten.

H.M. de Koningin: Tegenwoordig zijn zelfs buren soms vreemden. Je spreekt elkaar zonder gesprek, je kijkt naar elkaar zonder de ander te zien. Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes. Onze samenleving wordt steeds individualistischer. Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig ‘wij-gevoel’ wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen is die leegte niet te vullen; integendeel, afstanden worden juist vergroot. Het ideaal van het bevrijde individu heeft zijn eindpunt bereikt. We moeten trachten een weg terug te vinden naar wat samenbindt.

MDB: Hoe weet zij dat in Godsnaam ??? Is zij ooit bij haar buren aan de overkant geweest ? En wat ons samenbindt is GVD internet. Zonder dat Internet had Maxime Verhagen mijn nooit succes kunnen wensen en ik nooit van zijn echte humor kunnen proeven. De koningin vind dat ik overgeleverd aan mijn achterbakse buren moet zijn en niet zo naar de buitenwereld mag kijken. Dat komt er zo’n beetje op neer.

H.M. de Koningin: De moderne technische mogelijkheden lijken mensen wel dichter bij elkaar te brengen maar ze blijven op ‘veilige’ afstand, schuilgaand achter hun schermen. Wij kunnen nu spreken zonder te voorschijn te komen, zonder zelf gezien te worden, anoniem. Domweg, grofweg emoties uiten is makkelijk geworden. Op spreken zonder respect wordt niemand meer afgerekend. Niet het vreemd zijn maakt de ander agressief maar agressiviteit maakt de ander tot vreemde.

MDB: Anoniem bestaan op internet niet, dat moet je maar eens GVD aan je geheime dienst vragen. De mens is als een nummer en alles wat hij doet is te volgen en na te gaan.

H.M. de Koningin: Onze wereld heeft mensen nodig met passie en betrokkenheid, die een plaats geven aan wie zijn buitengesloten, die klaar staan voor hun medemensen en die blijven geloven in het goede.

MDB: Volgens mijn is het koningshuis zelf op zijn zacht buitengesloten van alles wat in de echte wereld speelt.

H.M. de Koningin: Kerstmis brengt ons in een sfeer van warmte en nabijheid.

MDB: Nee hoor Koningin Beatrix. Kerstmis is een vreet festijn en toppunt van nodeloze overconsumptie en extra vervuiling van het milieu, juist een moment dat mensen niet naar buiten kijken, zich insluiten in een eigen familiare kring en als ze pech hebben vereenzamen in het verdriet als ze geen internet hebben en voor de meeste een mooie gelegenheid om zelfmoord te plegen. Dat is kerstmis, niet meer of minder dan een leeg luchtballon die door illusie elke jaar weer opgelaten word.

Dit is natuurlijk van mijn heel kort door de bocht en heel oppervlakkige reactie hier op, maar dit kan echt niet!

Zij vindt, wij vinden en… u vindt?

Trouw – ‎De webredactie gonsde ervan: Koningin Beatrix over anonimiteit, het wij-gevoel en grofheid op internet. Lees het commentaar van internetchef Wouter Bax en internetredacteur Stephanie Engel. En reageer! Weliswaar veilig en op afstand,

Kersttoespraak koningin Beatrix geeft af op internet

Computer Idee – ‎10 uren geleden‎

Koningin Beatrix sprak in haar kersttoespraak haar zorgen uit over de mensheid. Volgens haar worden we steeds afstandelijker. Door internet zouden we geen

Hyves biedt koningin account aan De Telegraaf

Koningin Beatrix niet blij met netwerksites ZDNet.be Koningin Beatrix maakt zich zorgen over internet Techzine

‘Koningin leeft in jaren vijftig’

AD.nl – ‎11 uren geleden‎

LEIDEN – Mediaprofessor Mark Deuze die verbonden is aan Universiteit Leiden en aan de universiteit in Indiana,vindt dat de kersttoespraak van de Koningin

‘We leven niet meer in de jaren vijftig’ De Telegraaf

‘Koningin moet met haar tijd meegaan’ Radio TV West

Hyves biedt koningin account aan

NU.nl – ‎26 dec. 2009‎

”Dan kan zij in haar kersttoespraak van 2010 vertellen of haar sociale leven er op voor- of achteruit is gegaan”. Dat zei Raymond Spanjar,

Koningin Beatrix hekelt Internet in sombere kersttoespraak Blog.nl (Blog)

Beatrix hekelt moderne mens Trouw Kersttoespraak Koningin Beatrix 2009 – tekst en video Hyped

Kersttoespraak Belgische koning Albert lekt uit

Elsevier – ‎24 dec. 2009‎

De kersttoespraak van de Belgische koning Albert II is uitgelekt. Op de website van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad was de toespraak al te lezen voordat hij

Kersttoespraak uitgelekt in België RTL Nieuws

Paleis betreurt verbreking embargo kersttoespraak Het Laatste Nieuws Paleis boos na uitlekken kerstrede Albert II AD.nl

15:38 Britse koningin: 2009 moeilijk jaar

De Telegraaf – ‎25 dec. 2009‎

LONDEN – De Britse koningin Elizabeth II heeft vrijdag in haar traditionele kersttoespraak gezegd dat 2009 voor velen een moeilijk jaar is geweest.

Elizabeth looft Britse militairen NOS.nl

5 gedachten over “Frontaal Koninklijke aanval tegen Internet”

 1. Het is de hoogste tijd om af te rekenen met de monarchie. Niet meer van deze tijd. Een leider wordt gekozen vanwege kwaliteiten. Niet omdat de moederschoot blauw bloed lekte bij de geboorte. Het is bizar dat we anno 2010 nog steeds met zo'n middeleeuws gedrocht zitten opgescheept. Nu oma v Amsberg overduidelijk de dagen moe is ( misschien erger..ma juul leed aan een erfelijke kwaal) en zoon WA overduidelijk niet gezegend is met wijsheid of andere kwaliteiten, lijkt me geen beter moment denkbaar.

 2. Ik vond de log op Nu.nl meesterlijk.

  Heb hem met veel plezier gelezen.

  Hoe kan je vanuit een "glazen huis" een dergelijke toespraak houden?

  Ik ben oranjefan, maar ik denk, dat het tijd wordt het stokje over te geven.

  Enige realiteitszin ontbreekt nu wel een beetje.

  (Hoewel Willem Alexander toch ook zijn zijn neus voor de tweede keer stootte….).

  Ik denk dat 30-4 haar meer heeft aangegrepen dan ze denkt…
  .-= Kijk ook eens op Geertje´s laatste blog item : ..Witte Kerst ondanks dooi =-.

 3. Ik geloof dat onze vorstin naast het gebrek aan internettools ook niet het recente onderzoek van "Pew Internet Personal Networks and Community Survey" heeft gelezen waaruit o.a. het volgende blijkt;

  "Mensen die mobiele telefoons, sociale netwerken en Instant Messaging gebruiken hebben een sociaal netwerk dat gemiddeld 9-12% groter is dan mensen die deze tools niet gebruiken.

  Wel blijkt dat de sociale netwerk gebruikers vaak niet eens hun eigen buren kennen(!!). Daar staat tegenover dat ze veel vaker cafés bezoeken, de stad in gaan of vrijwilligerswerk doen.

  De mythe dat mensen zich als gevolg van alle technologische ontwikkelingen geisoleerd zouden gaan voelen berust ook op een fabel: de onderzoekers vonden hierin geen significante verandering de afgelopen 25 jaar."

  Bron: http://www.dutchcowgirls.nl/social/2952

  Ik ben het met haar eens dat er meer een WIJ-gevoel dient te komen maar naar zoveel jaar individualisering en kretologie zoals "de maatschappij dat ben JE zelf" is dat idd een uitdaging om dit de komende jaren te bewerkstelligen. Zo'n misser aan een kersttoespraak helpt daar overigens net bij?!

Reacties zijn gesloten.