Ouderencriminaliteit

ouderen-in-spakaat.jpgBijproduct van de vergrijzing ? Ik heb gisteren met verbazing de uitzending van NOVA zitten kijken en dan moet er zo een slim psychiatrisch onderzoek van T. I. Oei van de Universiteit van Tilburg komen en het is inderdaad Oei ! om aan te tonen dat eenzaamheid en een roep om aandacht vaak een rol spelen en laat staan dat ook het verminderd functioneren van de hersenen een oorzaak is. Ik vind het gewoon schandalig. Er word nergens gerept dat die oudjes misschien geld tekort komen, door het steeds duurder leven, door de invoering van de euro en de steeds hoger wordende belasting druk, overal worden toeslagen uitgevonden om ons uit te kleden. Dus wie hier een paar hersencellen mist weet ik niet, misschien ik ? Lees het verder op : NRC.nl Oei Oei Oei.

5 gedachten over “Ouderencriminaliteit”

  1. Het is sowieso arrogant om te denken dat de bejaarden zo zullen zijn zoals ze 30 jaar geleden waren? Generaties veranderen met de tijdgeest mee. Aanpassen aan omstandigheden is nu juist die éne kwaliteit van de mens waar hij het de afgelopen duizenden jaren mee heeft gered. Zo ook onze grijze brigade; ze passen zich uitstekend aan; aan individuele zakkenvullers, aan normvervaging , agressie in- en om het huis en aan de marktwerking van vraag en aanbod. Kortom: een sociaal economisch klein wonder is geschied, over een paar jaar krantenberichten over de overlast van hangouderen in Sloterdijk of Kanaleneiland? 😉

  2. Hm de rollen zijn blijkbaar omgedraaid. Goed voorbeeld doet volgen, werd er altijd gezegd in vergelijk met de jeugd naar de ouderen hun voorbeeld, maar nu is het duidelijk andersom.

    En aan wiens hersencellen er nu iets mankeert vind ik een grote vraag Oei!

  3. Had niet anders verwacht. Ze worden er immers toe aangezet door de maatregelen van het zoveelste kabinet bakellende

  4. Ze zijn natuurlijk niet gek die ouderen en die hebben snel door hoe ze in de belangstelling kunnen komen. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks!

Reacties zijn gesloten.