Aylan Kurdi vs. Vluchtelingencrisis

Hoe een klein kind iconisch kan worden voor een drama die zich afspeelt. Hij is er maar een van de vele duizenden die hem zijn voorgegaan en laat staan die talloze die nog in leven zijn en een lijdensweg moeten ondergaan. Een hartverscheurend beeld als je aan je eigen kinderen denkt en aan de onschuld die het moet meemaken.

Is deze vluchtelingencrisis niet het gevolg van het ingrijpen van het westen (de VS en zijn alliantie) in het Midden-Oosten?  Best maf! Wat de VS in Zuid-Amerika in de jaren 70 deden, doen ze precies het omgekeerd in het  Midden-Oosten met Saddam Hussein en de hele regio destabiliseren en in een chaos achterlaten en zo het zelfde met Mu’ammar Gheddafi en Bashar al-Assad en de rest van de Arabische Lente. Hoop geven op een betere democratische wereld terwijl ze daar niet zelf in toe staan zijn en zo het hele dictatoriale infrastructuur aan gort geholpen en niets anders achter gelaten dan onzekerheid.
Aylan Kurdi 474

Aylan Kurdi is maar een van de velen. Hij is verlost, maar nog meer die lijden onder deze omstandigheden. Oorzaak en gevolg van ons macaber financieel systeem en hebzucht naar meer en geopolitieke beïnvloeding… Ik weet het ook niet! Als je de beelden op TV ziet, ziet er overweldigend uit. Dat moest ik even kwijt al vond ik het moeilijk om deze povere bewoordingen hier neer te zetten.

6 gedachten over “Aylan Kurdi vs. Vluchtelingencrisis”

 1. Sommige landen hebben leiders nodig zoals een Saddam Hoessein, Khadaffi of een Assad. Wanneer dit soort leiders wegvallen eisen (zoals nu wel duidelijk is) kleine groepen de leiding op en krijg je overal problemen. Ik hoop dan ook dat Assad het nog lang blijft zitten en dat Rusland hem een handje helpt

  1. Ben bang dat er niet zo snel dictators weer zullen opstaan als ze gezien hebben wat er met hun voorgangers is vergaan. Vraag me af waarom er geen goeie dictators zijn? Kan er niet zo snel op eentje komen 😉

   1. Ik vind de 3 die ik noemde wel goed. Er was geen oorlog het land lag niet in puin. Je kon er als buitenlander in principe gewoon naar dat soort landen toe. Nu is het een vergaarbak van groepen die de leiding willen nemen. Het is eigenlijk een gebed zonder end geworden.

    1. ”Onder Geddafi had de bevolking GRATIS onderwijs, gratis medische zorg en medicijnen, gratis stroom. Als je trouwt krijg je 15.000 dollar voor een huis, elke Libiër had sowieso een huis, als je een auto koopt krijg je 10.000 dollar subsidie, benzine kost 14 cent per gallon en niet te vergeten dat in tegenstelling tot welke democratie dan ook, Libië totaal geen schulden heeft, 0.0% van het BBP, enz enz. ” http://madbello.nl/66088/gaddafi-voor-president/

     Helaas is de video verwijderd van de vrouw die het vertelde. Weet niet of het klopte, maar dit zijn allemaal dingen die waarschijnlijk niemand weet. Oke, hij was een monster en spoorde niet, maar liet wel zijn geldstromen aardig terug vloeien naar de bevolking. En kijk nu wat er van over is gebleven…

     1. Daarom zo slecht was het niet. En misschien had hij een hele rotte kant maar denk als je gewoon je leven daar leefde en niet te veel je kop boven het maaiveld uit zou steken dat je het erg goed kon hebben. De rede dat hij denk ik opgeruimd moest worden us dat de olie niet in us dollars was of zo.

      1. Je moest inderdaad gewoon meedoen en je echte mening echt aan niemand ventileren, anders was je echt de lul. Gedaffi had echt overal spionnen.

Reacties zijn gesloten.