Zwijgcode over Schadelijke Kleurstoffen Voedingsindustrie

De zwijgcode over schadelijke kleurstoffen in de voedingsindustrie. Lees en huiver, echt schokkend! Column van Leonard Freeke in Follow the Money (FTM.nl).

Doorbreek zwijgcode voedingsindustrie over schadelijke kleurstoffen. Niet zo zeer schokkend dat het schadelijk en zelfs kankerverwekkend is, omdat volgens mij dat al heel lang bekend was, maar meer omdat de voedingsindustrie lobbyt om het behoudt van deze goedkope chemische toevoegingen in het voedsel. En politici die ons zouden moeten vertegenwoordigen het gewoon toelaten.

”Tartrazine, Chinolinegeel, Zonnegeel, Azorubine, Ponceau en Allurarood met de volgende E-nummers E102, E104, E110, E122, E124 en E129. Die worden gewonnen uit koolteer (afkomstig van aardoliedestillaat) en naast levensmiddelen ook gebruikt in textielverf, muurverf, verf voor offsetdruk, vernis, plastics en kleurpotloden.

Volgens Europese wetgeving moeten deze kleurstoffen minimaal 85-90 procent pure kleurstof zijn en mag 10-15 procent uit andere stoffen bestaan, waaronder zware metalen zoals kwik en lood.”

Doorbreek zwijgcode voedingsindustrie over schadelijke kleurstoffen.