Hou je eigen naam op internet in de gaten met Google Alerts

Niet alleen je eigen naam kan je hier mee in de gaten houden. Maar ook die van je eigen kinderen en wie dan ook.
Voor mijn is deze tool zo vanzelfsprekend om in de gaten te houden (dagelijks via mail alert) wat over mijn gezegd word door anderen, maar zie dat de meeste mensen als ik het vertel dat ze hier niet op de hoogte van zijn en dat ze dat zeker voor hun zelf wel handig zouden vinden en vooral in deze tijd dat je eigen kinderen zo actief zijn op het internet en als ouderzijnde geen overbodige luxe om een beetje in de gaten te houden wat ze over je kinderen geschreven word (vergeet niet de nicknaam die zij gebruiken)

  • Ga naar google.com/alerts (beta).
  • Vul waarvan je op de op hoogte gehouden wilt worden.
  • Geef aan waar het moet zoeken.
  • Hoe vaak wil je een notificatie krijgen.
  • En op welke e-mail adres wil je het ontvangen.

Voor je eigen naam is de algemene zoekresultaat het beste en de melding krijgen wanneer Google zelf de melding binnen krijgt.
Je kan zo veel meldingen aanmaken als je wilt en buiten je naam van je zelf, kids, collega’s,ex(en), buren en wat dan ook (vergeet niet ook de nicknaam bij aan te melden), ook handig als je op de hoogte wil gehouden worden van door jouw gespecificeerd nieuws. Al met al een super simpele handige tool die voor mijn al vele malen zijn diensten heeft bewezen.
Meer weten over Google Alert ? Google heeft zelfs een Help-onderwerpen pagina in het Nederlands daarover. Handig of niet ?

Je hoeft niet aangemeld te zijn, maar als je wel aanmeld bent kan je makkelijk alle notificatie beheren. Voor de rest kan je via de zelfde notificatie elke moment de dienst stoppen.

Maak mij blij en geef reactie :D