.nl doe het weer

Zo als jullie hebben gemerkt was ik gedeeltelijk uit de lucht. Maandag ochtend begonnen de problemen. De site was moeilijk toegankelijk, soms was de admin niet bereikbaar en soms de site niet. Mijn hosting gebeld en voor even was het weer gemaakt, tot alles echt weg was.

Weer gebeld, maar het rare is dat de database er wel is, maar niet in te komen, niet voor mijn en ook niet door de helpdesk, dus het probleem naar het datacentrum voor een analyse. In weinig woorden, was het niet verstandig om alles gelijk opnieuw te instaleren, maar vandaag heb ik een mailtje van Strato gekregen dat er niets met mijn database aan de hand is, terwijl ik er niet eens in kan. ??? OK dan maar. het tweede probleem was dat ik de laatste week geen back-up van mijn database had gemaakt en per toeval kwam ik er achter dat Strato, stiekem een back-up maakt en dat alleen toegankelijk via telnet een erg primitief en onhandig systeem in mijn ogen, dus ik moest mijn daar in gaan verdiepen hoe ik dat moest doen. Al met al, om niet verder in dit techno gebeuren te gaan waar ik ook weinig van snap, zijn alle items en comments die voor 30-10-2007 00.00 uur zijn gedaan allemaal terug en dat noem ik een wonder en dat dankzij Strato. Aan elke negatief verhaal heb je soms positieve kanten en deze keer is dat ik weer een stukje wijzer ben over sql en andere dingen en weer andere ideeรƒยซn heb gekregen hoe ik het hier wil inrichten, omdat nu het een zooitje is met meer dan 5 databases en het een en andere wil ordenen.
Maar het gekke was dat voor het weg vallen van de database, hier wel meer dan 1000 bezoekers waren en een dag daar voor ook zo iets van 800 tegelijkertijd, maar niets te vinden in mijn statistieken, die gewoon een normaal beeld geeft zonder pieken. Of zou het toch iets met Amalia te maken hebben ?

24 gedachten over “.nl doe het weer”

 1. Dat dacht ik al ja. Want ik ging terugzoeken of hij al gereageerd had maar kon het niet meer vinden helaas.

  Btw, wat NickN zegt klopt, in IE zit alles goed, maar in Firefox zijn 2 kolommen omgedraaid. ๐Ÿ™

 2. Grmbl; ken het probleem ๐Ÿ™

  Kan zelf ook steeds niet op mijn site vandaag, en beheer helemaal niet!!!

  Baal…

  Inderdaad is dat waardeloos; maar zie dat ik weer veel bij te lezen heb ๐Ÿ˜‰

 3. @ Mike,

  Ik kreeg ook geen mailtjes meer, er is een grote storing geweest een week of twee geleden. Daarna kreeg ik geen mails meer, maar nu ineens weer wel!

 4. @ Mike

  Die bevestigingsmailtjes van MSN Reporter krijg ik ook niet meer. Weet niet hoe dat komt.

  Ben je btw niet comments kwijt geraakt in het artikel over Amalia op Martijn?

 5. Zoooo Mike word je nu al bedreigd !!! door MSN 4573 ???? Stoer hoor je verschuilen achter een Nickname (waar zijn de echte Mannen gebleven ????? LUTSER !!!!!

 6. Tsja Mike, vaag verhaal. Ik denk dat idd wellicht de RVD een stekkertje heeft mee getrokken als ik het zo lees. Ze hebben meer macht dan wij denken. Maakt niet uit, Mad-bello is weer online!!

Maak mij blij en geef reactie :D