40 UP in het Paard

mad boosDe 40 gepasseerd? Nou en! Er mag gedanst worden! Je word een dagje ouder en je wilt ook weleens wat. De laatste keer dat ik ben wezen dansen was ruim 5 jaar geleden bij een acid party in Amsterdam waar totaal geen acid werd gedraaid, hoor het vaker dat bij thema feesten vaak niet gedraaid word wat er voorgespiegeld word. Dus toen ik de 40 UP in het Paard van Troje zag staan: ”waarom niet!” eens kijken of ik nog kan dansen en mijn lichaam bij de eerste stappen niet gelijk in een kramp schiet en uit elkaar valt.

Wat vond ik er van? De sfeer was goed, ontspannen en de zaal bom vol. Maar de muziek keuze was wat mijn betreft meer in de richting van een 60+ party en de meeste nummer die kwamen regelrecht uit de platenkast van mijn moeder. Dat is opzich niet eens zo erg als het geheel goed in elkaar word gemixt, maar helaas waren de overgangen alles behalve subtiel en harmonieus, maar het ergste was dat er om de haverklap de muziek abrupt werd onderbroken om aan het publiek het refrein te laten zingen, je weet wel! Om dan de muziek weer net op de verkeerde maat weer aan te zetten. We lieten de pret niet bederven, maar echt lekker doordansen zat er dus niet bij, maar wel de oude soos gevoel, waar ze ook geen plaatjes aan elkaar konden mixen.

Maar ja! Wie ben ik? Voor zo ver ik het kon zien had het iedereen naar zijn zin en zat mensen die die plaatjes wel goed vonden, dus kijk op de 40up.nl site voor de volgende soosavond šŸ™‚

40up is een initiatief van Harry de Winter. Hij baalde ervan dat er in Amsterdam bijna nergens meer gedanst werd door 40+sers. Samen met VJ Alex van Oostrom sloeg hij de handen ineen en zo werd 40-up geboren. Inmiddels verspreidt dit dansfeest zich als een olievlek over het hele land. Ook Den Haag wordt weer overgenomen door dit ongelofeloze feest.

40UP