De wereld bestaat niet

Goed nieuws: de wereld bestaat niet.
Heel interessant interview met jonge Duitse filosoof Markus Gabriel die zo’n beetje de wereld en de hele metafysica op zijn kop zet. Weer een andere kijk die bepaalde lampjes in je hersenen even aanzet. Hier onder een paar citaten:
”Het absolute bestaat volgens Hegel wel, maar niet buiten ons. We hebben de wereld in de praktijk helemaal niet nodig.”Om die vrijheid te bereiken moeten we, zegt Hegel, eerst de denkbeelden vernietigen die ons onvrij in onze eigen ogen maken. De voorwaarden voor theorievorming anders zijn als je nadenkt over de werkelijkheid als geheel, dan als je nadenkt over dingen ín die werkelijkheid.”
Lees het verder in de Trouw.nl

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

Maak mij blij en geef reactie :D