Wilders is Hitler?

Een vergelijking tussen Wilders z’n moment en dat van Mussert in 1938. Waarom las ik dit nog nergens? Is het onwaar? Wat wel waar en onwaar is om het even, maar wat het schikbarende is dat de geschiedenis als het ware zich herhaalt. Als het niet om de massa gaat is het wel de media die de massa vertegenwoordigd en daar om de haal mee gaat. Reactie van: Danyel”Wat me van die doc vooral is bijgebleven, is dat er een gigantische angst voor het ‘volk’ bestond. Dat wanneer ‘de massa’ eenmaal in beweging komt, die niet meer te stuiten is. En die massa vaart volledig op onbewuste impulsen. Bijzonder dat begin 20ste eeuw het onbewuste werd ‘ontdekt’, dat Freud en Jung opkwamen en er tegelijkertijd twee giga oorlogen waren. De vervolgvraag was: “Hoe houden we de massa in toom?” Wel, maak een gelukkige consument van hem. Op zich geen rare denkrichting.”

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

Maak mij blij en geef reactie :D