De MAD Google Wave (mijn 1ste ervaring)

Uiteindelijk ben ik vandaag ook gezwicht voor de bèta invite van Google Wave. Had al verschillende aanbiedingen gehad, maar toen @bakkel  dot com op zijn blog een stuk of 20 zo maar weg gaf kon ik de verleiding niet meer weerstaan, bedankt Michel.

google wave 1

Vanmorgen net voor dat ik naar mijn werk ging kreeg ik de activering code, shit shit shit ! Ziek melden ??? Neeee ! Toch in mijn pauze op mijn werk Google Chome activeren, maar helaas had ik niet genoeg admin rechten om Google Chrome Frame in Internet Explorer te instaleren, maar gelukkig kwam de reddende engel uit Twitter, @Zure_Prak  met de oplossing : Google Chrome Portable en voila ! Ik zat in Google Wave.

google wave 2

Om te beginnen was mijn eerste gedachten : ”is dit alles ?”
Tot nog toe heb ik niet veel positieve reactie over gelezen : Eerste reacties op Google Wave niet enthousiast & Wat wordt er over geschreven?
Een van de weinige die positief is marketingfacts.nl met Google Wave: De eerste ervaring.

google wave 3

En mijn ervaring ??? Mijn eerste gedachte was ”is dit alles ?” even zoeken naar de functies, die op het eerste gezicht niet kan vinden, maar heel intuïtief verstop zijn, je moet wel wat contacten hebben en wat draadjes voor Google Wave echt gaat leven. Maar als het eenmaal tot leven komt, word het voor de eerste keer een weirde ervaring. Google Wave word een levend organisch virtueel echt real-time monster waar je alle acties van gebruikers, letter voor letter door het scherm ziet dansen.


Mijn eerste ervaring is dat het doet wat ik dacht dat het zou moeten doen, moeilijk ? Gewoon typen en dingen toevoegen en voor zo ver ik kan zien moet het voor ervaren internetters peace of cake zijn.
Ik denk dat het pas interessant kan worden als het echt voor iedereen online gaat en embed functies en content via een link met de rest van de wereld kan delen en ook met mensen die niet  ingelogd zijn.

11 Wave Tools You May Not Know Exist : blog.go2web20.net

6 gedachten over “De MAD Google Wave (mijn 1ste ervaring)”

  1. @Actiefront! / Rokersdag.nl / De Vrijheid : Heel het internet is voor mijn een heel groot speelgoed 😉

    @Carstsen : http://www.pip.io.com doet het niet.

    @ Koffiektten : Ja, nu nog wel, maar als er wat meer bekenden komen dan zal het wel wat meer gaan bruisen.

  2. @Edwin / Dutchfool : Het kan idd pas interessant worden als je interessante discussies of onderwerpen via Google Wave kan embed of via link via je blog of wat dan ook kan delen. ingelogd of niet.

Reacties zijn gesloten.