VN doen onderzoek naar Zwarte Piet

Column van een tas vol TASSIE! Reactie op dit nieuws: Verenigde Naties doen onderzoek naar ‘domkop en knecht’ Zwarte Piet (NRC). Lees en huiver:

Oké. Vergeet Syrië. Vergeet de hongerklop in de wereld. Shut down of shut up, lekker boeien allemaal. Het is de hoogste tijd dat we ons nu eens met échte serieuze zaken gaan bezighouden! Wantoestanden in ons eigen multi-culti-landje! Dát is er aan de hand! Al zo’n 150 jaar is het gedoogd en oogluikend toegestaan maar nú is de maat vol! Zwarte Piet moet opzouten! Want Zwarte Piet is kwetsend voor de tere zieltjes van de gekleurde medemens!

Elk jaar zo rond oktober als het dubbeldikke intertoysboek weer op de mat valt en de supermarkten hun schappen vullen met suikergoed en marsepein, sjezen ze allemaal, van caramel tot melkchocoladebruin tot zwarte koffie-zwart en alle kleurschakeringen daartussenin, met gierende banden een acute depressie in. Racisme, jeweettoch?

En dus zijn er niet minder dan 4 VN-rapporteurs aan het werk gezet om deze uiterst delicate kwestie aan de kaak te stellen. Jaaaa, dat riante salaris wordt je niet zomaar in de schoot geworpen natuurlijk! Daar moet je wel wat voor doen! Goed, en dan nu de visie van een authentieke hollander. Eentje die zo blank als een…euhhh…blank als een….ehmmm… blank als een ongeschminkte Zwarte Piet is.

Zwarte Piet is dus zwart ja. Zo zwart als het antieke kolenfornuis van je overgrootmoeder. En ze
hebben een zwarte kroesco. En daar houdt meteen alle vergelijkingen mee op. Ze maken kinderen blij. Ze brengen snoepjes en kadootjes en ze zijn met een week of 3 weer vertrokken. Ik kan over deze ridicule situatie nog wel een heel boek volschrijven om ons te verantwoorden over deze oer-hollandsche traditie, maar waarom? Ons land, onze traditie en wie dat niet bevalt die sodemietert maar weer lekker op! En anders zal ik eens stennis gaan lopen schoppen over het suikerfeest! Daarmee worden namelijk wél diabetes-patienten tot op het bot gekwetst! En laten we het dan ook nog eens gaan hebben over het offerfeest en het onverdoofd slachten van dieren omdat dat volgens één of andere zieke cultuur traditioneel noodzakelijk is!

De VN maakt zich op deze manier volstrekt belachelijk! Volgens mij zijn er landen die meer aan hun bemoeienissen hebben. Ik noem maar even een Syrie, China, Rusland, Saudi-Arabie, Egypte en Iran.
Ik weet wel op wie ik , wederom, stem de eerstvolgende verkiezingen!

HANDEN AF VAN ONS SINTERKLAASFEEST EN ZWARTE PIET!!!

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

5 gedachten over “VN doen onderzoek naar Zwarte Piet”

Maak mij blij en geef reactie :D