#BUMA / STEMRA is het Kankergezwel van het Internet

Buma schendt afspraken met embedtarieven : webwereld.nl om maar eens gelijk met de deur in huis te vallen. Zo als elke ziekte en virus moet BUMA aan de chemo, bestraald, bestreden en verwijderd worden.
Zal ik een prijs op het hoofd van Cees van Rij zetten ? Een Jugoslaaf importeren ?! Die doen een moord al voor 20 euro.
Dit zijn niet meer of minder als vergelijkbare smerige pedofiele praktijken met kinderlok technieken.
Ik begrijp donders goed dat je voor copyright en beschermt materiaal moet betalen, daar zal iedereen wel over eens zijn, maar wat ik niet begrijp is waarom BUMA/STEMRA beschermde content op Youtube en andere videoportals niet laat verwijderen en gewoon er op laat staan. Dat lijkt mijn op zijn minst de meest logische stap als je de muziek niet onbetaald verspreid wil zien.
Wat er op neer komt dat je nu juist gelokt word om die content te gebruiken en hoe veel mensen volgen dit nieuws niet !?

Buma/Stemra: podia en verdienende bloggers moeten gewoon betalen : 3voor12.vpro.nl zo als ik het nu begrijp en al vermoede.
Dat is ook al ben je niet ingeschreven bij de kamer van koophandel en maar een advertentie op je blog heb staat zo als Google Ads, ongeacht of je werkelijk er wat mee verdient, hoe veel kliks, bezoekers je ook hebt. Betalen zul je !

Voor mijn is het nu wel duidelijk dat ik geen muziek meer zal plaatsten. Alleen het vervelende is dat ik al die spullen die in het archief heb staan zal moeten zoeken en verwijderen, wat best wel een grote mega klus zal worden als de Block the Buma Stemra Copyright crawler plugin voor op je blog niet zal werken, met de vraag of bepaalde muziek-video sowieso wel onder BUMA/STEMRA valt.
We wachten wel op de eerste brief van die pedofiele bloglokkers. Al vraag ik mijn af om een totaal muziek boycot via blogs niet de oplossing zal zijn en kijken of dat na een jaar voor nog meer dalende verkoop zal leiden.

Video via :  bbrussen.nl

Een gedachte over “#BUMA / STEMRA is het Kankergezwel van het Internet”

Maak mij blij en geef reactie :D