Fotograferen is strafbaar

Dit kan niet waar zijn. Op 20 juni 2007 werd fotograaf Theo Niekus door de politie bekeurd omdat hij zich “zonder redelijk doel” zou hebben opgehouden op straat. Geloof het of niet, maar dit is echt gebeurd en weet even niet wat ik daar van moet zeggen, maar lees het verhaal op Photoq.nl en de oproep is : Kom allen, Zitting: 26 oktober 2007 om 11.30 uur Plaats : rechtbank Amsterdam (kantongerecht), Parnassusweg 220 Journalisten en fotografen zijn daarbij zeer welkom. Via het ZapLog

THEO NIEKUS : ’t Begint nu werkelijk vervelend te worden. Ik kom thuis en er ligt een ‘VERBETERING OPROEPING’. Ik wist dat ik moest voorkomen 26 oktober, 11.30 – Parnassusweg. Opgeroepen omdat ik ‘langer dan 15 min. op hoek Dam-Damrak stond, en dat is verboden op ‘NOODGEBIED’.
Opeens zou ik mij nu ‘hinderlijk in de omgeving van genoemd gebouw hebben opgehouden.’ Geen van de drie agenten is naar binnen geweest om dat te vragen. Ik zou me in een toegang tot een particuliere woning hebben opgehouden. De ABN Bank een particulier? Ik zou tegen een deur, raam en/of venster hebben geleund? Nou moet het nog gekker worden! Men hindert mij in de uitoefening van mijn beroep en gaat me dan van allerhande onzin beschuldigen! Wordt vervolgd, neem ik aan …..

http://politieintimidatie.tboek.nl/

7 gedachten over “Fotograferen is strafbaar”

 1. Met alle respect, maar hoe de typografie in dit artikel in elkaar zit maakt het lezen niet echt bevordelijk…

 2. Zo gaat dat tegenwoordig. Willen ze je pakken, dan verzinnen ze wel wat. Ze hebben een grabbelton vol wetjes en een doos vol truken.

 3. @ Geertje : Dit is echt waardeloos, je zou bijna je beroep niet meer kunnen uitoefenen, nog even en je mag niet meer zonder doel op straat begeven.

  @ Redstar & Vedat : Helaas moet ik die dag werken en ook niet naast de deur, als het in Den Haag zou zijn geweest, dan had ik wel wat kunnen regelen.

 4. Met verbazing alles gelezen 🙁

  Waardeloos is dat…

  Vorig jaar heb ik iets dergelijks meegemaakt. Ik stond op het Binnenhof te wachten, omdat ik iets wilde kieken. Dat duurde even, en Nederland was nog gespannen na Ayaan en Wilders.

  Een rus kwam op me af en hield me staande. Moest me ook identificeren, er werd e.e.a. genoteerd en werd daarna gezegd dat ik weg moest, omdat ik er niet lang mocht staan. Kon er nog wat van horen. Gelukkig niet gebeurd.

  Maar belachelijk dat dat met regelmaat gebeurt daar! Ik voelde me toen al geindoctrineerd.

 5. Dit is echt belachelijk, als er een zwerver in een portiek ligt te pitten maken ze hem wakker en zeggen dat ie verder moet lopen ofzo. Zoals het er nu ligt mag je dus ook niet in dat portiek staan als het buiten hagelt ofzo. Laat ze lekker hangjongeren gaan pakken ofzo

Reacties zijn gesloten.