Het einde van de democratie

Vaarwel democratie? Als gevolg van de privatisering van de politiek ten gunsten van de marktwerking en financiële markten. Column van Jan Blommaert in dewereldmorgen.be

5 gedachten over “Het einde van de democratie”

 1. privatiseren is simpelweg een vorm van het communisme en alles er mee afnemen van de Bevolkingen. Een rode lijn in alle stromingen is dat de banken steeds en enkel maar puisant veel rijker worden en alle Volken puisant Veel schulden enLeed bezorgen.Anders IS er niet! ELke bedachte stroming (exclusief door voor de banken&eliten werkende academische schrijfers cq scriptwriters) er voor bedoeld en aangelegd om de zoveel tijd Volken er mee afromen en uitschakelen.Niets is zo Op te Bouwen dan steeds weer scherven rapen en weer eens pogen op te staan.Zo verging het Je Voorouders ook al.

  1. Doe niet flauw! Als een volksverkozen afgevaardigde de mening reflecteert van zijn kiezers, mag en moet hij zijn zetel behouden en de mening van zijn kiezers verdedigen. Al de rest is gewoon particratie, waar vetertegenwoordigers geplaatst worden die niet verkozen moeten worden, maar op een bevoorrechte plaats gezet worden in functie van een machtsapparaat.

 2. De kernvraag over grote onderwerp "democratie" moet beginnen met een de definitie van wat een democratie is… Als democratie datgene is wat we hopen dat het zou moeten zijn, zijn we zeer kwetsbaar voor manipulatie!

  Een voorbeeld? Simpel toch! Want iedereen ziet wel in dat genetishe afwijkinen zijn die zich beter niet bestendigen, alle hebben Duitse rechters ooit de meest vreselijke rassenwetten toegepast en laten uitvoeren, die perfect binnen het kader van de wet kaderden (Iets wat hen trouwens als legitimatie diende)! Hoe het fout liep is simpel als men weet hoe en wie dedefinitie bepaalde van wat "unwürdiges Leben" was…

  We doen er goed aan met zijn allen te overleggen wat democratie is… Niet zo simpel als men kan (moet) vaststellen hoe politieke partijen een democratisch gehalte claimen, terwijl ze eigenlijk bedoelen dat hun particratie identisch is met de democratie.

  Ook de massa zou hierover moeten leren nadenken, maar dat is wellicht gewoon hopeloos… !

  YvYc

Reacties zijn gesloten.