ESM is in strijd met Nederlandse Grondwet

ESM is in strijd met Nederlandse Grondwet. Alle in en outs en vooral de angels en de hete hangijzers van het Europees Stabiliteitsmechanisme. ARTIKEL 8: “De ESM-leden verbinden er zich hierbij onherroepelijk en onvoorwaardelijk toe hun bijdrage tot het maatschappelijk kapitaal te leveren. Het ESM kan besluiten het maatschappelijk kapitaal te wijzigen en artikel 8 en bijlage II dienovereenkomstig aan te passen. Het ESM bezit volledige rechtspersoonlijkheid, immuniteiten en het heeft volledige handelingsbevoegdheid om: a) roerende en onroerende goederen te verkrijgen of te vervreemden en b) overeenkomsten te sluiten”. De mail van Arend Lammertink aan de voorzitter van Tweede Kamer der Staten Generaal. Lees en huiver op courtfool.info

7 gedachten over “ESM is in strijd met Nederlandse Grondwet”

    1. roken? Whaha, nooit meer nee eerder drinken maar dan soms wat te veel 🙂

  1. Goed van je dat je deze info op je site plaatst. De info moet gewoon bekend worden. De meeste Nederlanders interesseert het zich helaas geen ene reet. Maar hopelijk worden ze nu eens wakker.

    1. @Marejane: Als gewone leek je al die verhalen op TV hoort, weet je nog niet waar het echt om gaat. Ze draaien allemaal om de hetebrei om en noemen heet beestje niet bij de naam, vind je het gek als er weinig mensen zijn die het interreseert als het niet echt verteld word hoe de vork in de steel zit.

Reacties zijn gesloten.