Zin zit in je zelf

Een collega begon vanmorgen gelijk met te zeggen: ” Ik heb nu al geen zin”. Dat kan je wel eens hebben maar bij sommigen is dat eerder regel dan uitzondering en vanmorgen vanuit het niets kwam een zin uit mijn mond: de zin zit in je zelf, het enige wat je hoeft te doen is die aan te zetten. Vond het van me zelf wel heel diepzinnig voor deze vroege ochtend waar het steeds vroeger lichter wordt. Al moet ik bekennen dat bepaalde omstandigheden op het werk niet altijd vrolijk zijn om van te worden en bij welke werkgever niet!? Maar het is net hoe je daar mee omgaat, het verschil tussen zin en geen zin is maar een gedachte patroon die omgezet moet worden om plezier aan je zelf terug te geven.

9 gedachten over “Zin zit in je zelf”

 1. Wijze woorden en nog betere gedachte, Mike! Ik begin altijd mijn dag met het "tellen van mijn zegeningen"; dat wil zeggen dat ik elke dag blij ben dat ik te eten heb en een dak boven mijn hoofd. Alle andere "behoeften" zijn bijzaak voor me en heb daarom iedere dag weer zin om van het leven te genieten (met zijn "ups" en met zijn "downs").

  1. @SirCumSized: Dat zeker, probeer het altijd iedereen voor te houden hoe goed en rijk we wel zijn, maar ik denk dat de afgunst en de overvloed aan materiële zaken en comfortabele leven, vele van ons in geestelijke armoede hebben doen storten en de werkelijke realiteit hebben verloren. Moet bekennen dat het lastig is om elke dag het spiegeltje voor te houden, maar soms vind ik hem terug in mijn binnenzak 😉

 2. Ik zit met een big smile op m'n werk. Met mijn buro voor een enorm raam met uitzicht over de landerijen de zon in m'n gezich,t twee fazanten op de akker en de radio aan. Soms denk ik "zit ik wel op me werk?" Lang leve het boerenland :D.

  1. @Barry: dan ben je een gezegend mens en waarschijnelijk heb je het wel verdiend na al die ellende in de Haagse randstad en vervelende stedelingen 😉

   1. Ach of ik het verdiend heb betwijfel ik. Zelf denk ik dat ik veel geluk heb gehad. En stedelingen zijn niet echt vervelend ze zijn gewoon koud en hard. Ik moest erg wennen om iedereen op straat hier goede dag te wensen terwijl ik ze niet ken. Of dat de mevrouw achter de kassa rustig met de klant voor je een praatje maakt. Dit irriteerde me in het begin mateloos, dat ik zo iets had van "scan nou maar door trut er staan nog meer mensen in de rij, ik sta hier niet voor me lol".

    Maar ja daar leer je ook wel weer mee omgaan. Nu wacht ik rustig me beurt af, want ze gaan toch echt niet sneller.

    1. Zeer herkenbaar die rust en dat van het wachten aan de kassa, dus je hebt de zachte kant van je zelf weer naar boven moeten halen 😉

     1. Ja zelf vind ik dat ik aardig rustig ben geworden vergeleken met de tijden in Den Haag. Maar volgens me vriendin en de boerenvrienden ben ik een aardig opvliegerig type die niet bang is iemand een tik voor ze bakkus te geven. Vooral als ik kwaad word en ik nog platter dan plaat ga praten en hun me niet meer verstaan en gaan vragen "wat zeg je nou?". Nou dan krijg je me bloed helemaal aan het koken.

      Of mensen hier die je als een soort buitenaards iets zien. Ooooh hij komt uit Den Haag ooooh zeg is iets in het haags. Oooh ken je die gasten van oh oh Cherso ook? Oh je bent zeker ook zo'n hooligan. Aaarrrggg mevrouw / meneer ik roep de hele dag KANKAH ik ken alle tokkies uit Den Haag en ik sloop alles wat los en vast zit, dus niet meer zeiken anders weet ik je huis te vinden.

      Hahahaha heb soms de grootste lol met mensen te shokeren. En dat doe je hier al snel 😀

 3. Mooi gesproken Mike !! De omstandig heden op bv je werk kunnen de zin wel drukken maar inderdaad de Zin moet vanuit jezelf komen. Je bent goed bezig Mike voor de Donderdag morgen.

Reacties zijn gesloten.