Intouchables (recensie + trailer)

********** Dit is wat mij betreft voorlopig de beste film van 2012. Ik heb werkelijk verschillende keren helemaal onder de stoel van het lachen gelegen en kon bijna niet stoppen, niet dat het een komische film is. Hou niet van die zo genaamde humoristische films, deze is juist best dramatisch voor een aangrijpend en menselijk waar gebeurd verhaal van een man die de totale beperking van zijn lichaam moet ervaren en afhankelijk is van hulp. Een prachtige film, juist terwijl je er niets van verwacht en daarom krijg het van mij een 10. Aan het einde van de film zie je beelden van de echte mensen waarop het verhaal is gebaseerd. In de trailer komt de film jammer genoeg niet goed over zo als ik het beleefd heb, maar ik zeg DOEN!!!

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat (gespeeld door François Cluzet) die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger (Omar Sy). De film is gebaseerd op het autobiografische boek Le Second Souffle van Philippe Pozzo di Borgo.
De film was in Frankrijk in 2011 de meest bekeken film, en staat daar inmiddels in de top 5 van meestbezochte films ooit. Wikipedia.org

3 gedachten over “Intouchables (recensie + trailer)”

  1. Ik heb deze week "Intouchables" gekeken. Geweldig mooi film waarvan de acteerwerk, dialogen en soundtrack prachtig samen komen op het grote scherm. Een echte aanrader!

Reacties zijn gesloten.