Bel nooit 112 en koop de ”Reanimeer Mij Niet” penning

Denk goed na voor je 112 belt. Voor je het weet heb je meer ellende en pijn dan het goed voor je is. Ambulancechauffeur Erik van Engelen, de reddende engel zet een paar punten op een rij, maak je er op attent en maakt een heikel onderwerp bespreekbaar. Ik had er in ieder geval nooit bij stil gestaan, maar inderdaad! Je kan beter vaak niet bellen: Reanimeren tegen beter weten in en Reanimatie ouderen vaak onnodig: ‘Gun patiënten een rustige dood’

Maar het mooiste komt nog! ”Huisarts Postema wijst erop dat ouderen via de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) ook een halskettinkje kunnen krijgen waarop staat: ‘Reanimeer mij niet’. De niet-reanimerenpenning kan beschouwd worden als een schriftelijke wilsverklaring en is dus rechtsgeldig, zo verklaarde de toenmalige minister van Volksgezondheid Ab Klink in 2010. Dat betekent dat de penning valt onder de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Maar let wel dat je eerst lid moet worden van de NVVE voor 17,50 per persoon per jaar. En de ”niet-reanimerenpenning” kost wel maar liefst 37,50 en alleen leden hebben het voorrecht om niet gereanimeerd te worden. De madbello tip is om bij de eerste de beste sleutelmaker een ijzeren plaatje te laten maken die vast goedkoper is dan een tientje, of met plaatje voor geen 20 euro en dat zonder lidmaatschapsgeld. Ook leuk om kadoo te doen aan pap en ma en natuurlijk niet te vergeten opa en oma.

2 gedachten over “Bel nooit 112 en koop de ”Reanimeer Mij Niet” penning”

  1. De niet-reanimerenpenning kan worden gegraveerd door http://www.kado-foto.nl voor iets van 6 euro of zo!
    🙂
    Het ziet er keurig uit en het hoeft dus allemaal niet zo duur te zijn!
    Ik uiteraard wel mijn huisarts en mijn naasten ingelicht over mijn wens.

  2. Jahoor om zelf dood te willen moet je natuurlijk weer ergens lid van worden PING
    de kassa rinkelt. Deze verklaring moet je gratis kunnen halen bij het stadhuis als je zelf hebt ondertekent dan moet dat gewoon bij je gegevens zitten. En dat hangertje tja doe is een gok 3 a 4 euro klaar. Het is toch een vrijland of ???  

Reacties zijn gesloten.