Financiële crisis? Het is nog nooit zo goed gegaan

Weet niet wie, wie gek aan het maken is. Maar vermoed dat het de media is die politiek tot wanhoop drijft om te reageren op iets dat door de politiek nauwelijks is te sturen, wat op den duur toch moet knappen.

FOTO als bewijs van de politieke toestand van Nederland 🙂

Laat de financiële wereld lekker gaar in zijn sop koken. Gewoon negeren is het beste devis. Wie maakt er tenslotte geld, het geld die echt van de drukpers komt. Ja juist! De centrale banken (ECB) van het volk en elke land kan gewoon in eigen beheer euro’s bijdrukken. En particuliere banken moeten helemaal hun bek houden, aangezien ze de afgelopen decennium maar 2% kernkapitaal echt in kas hoefde te hebben van wat ze aan leningen, beleggingen en wat voor andere gekke financiële constructie en troep uit hadden staan. Dat gaat veranderen met Basel 2 en Basel 3, maar is dat veilig genoeg om boekhoudkundige trucs te weerstaan?

En wat als de aandelenmarkt stil valt? Fuck de handelaren in aandelen. Bedrijven en corporaties hebben het nog nooit zo goed geproduceerd en verkocht, dus met de meeste bedrijven is niets mis mee, plus dat vele bedrijven onwijs veel kapitaal in contanten in kas hebben. Het is pech voor de pensioenen en particuliere beleggers, maar het word tijd dat er andere regels komen en luchthandel verboden word en bedrijven op een vaste reële waarde worden verhandeld in plaats van geruchten, vertrouwen en vermoedens.

Het vertrouwen van de financiële markten!? Mensen zijn wat betreft geld totaal niet te vertrouwen, dus laat staan makten en politici. Recessie. Wat is er mis met recessie? Het is goed voor het milieu en hoog tijd dat mensen duurzamer gaan leven. Wat is er zo erg als bedrijven minder veel verkopen? Ik vind het maar een ziekelijke gedachte om maar steeds meer en meer te willen. En als het minder word als een klein kind in paniek te raken, de media althans die op zijn beurt weer politici mee sleuren waardoor bankiers en bedrijven de lachende deerde zijn ten kosten van de belasting betaler.

Heb echt het vermoeden dat politici in zulke situaties en vooral en zeker de laatste 10 jaar zich als spreekpoppen laten gebruiken en regeren op de waan van de dag. Zo als ik eerder zij: politici hebben een prospectief van een plat geslagen dubbeltje. Totaal geen visie en laten zich leiden door adviseurs, met wie weet welke belangen zich hebben laten omlobbyen. Tijd dat het verboden word dat overheden en politici op onze naam schulden maken en tijd dat het belasting geld uitsluitend word gebruikt waar voor het volk het betaald. Voor het land en niet voor nutteloze prestige projecten waar de belastingbetaler niets aan heeft.

Tijd dat geld word gekoppeld aan iets dat echt waarde heeft in plaats van vertrouwen en emoties zo als het nu geregeld is, aangezien we meerdere keren hebben gezien dat op het vertrouwen van mensen kun je niet vertrouwen, buiten het feit dat mensen sowieso niet te vertrouwen zijn. En nu weer snel aan het werk om te zien wie we weer een oortje aan kunnen naaien.