Reactie geven met Disqus

Hoe het gekomen is weet ik niet meer. Maar ben overgestapt op een ander reactie systeem, en dat om een paar redenen. Had ooit op spraakloos.nl IntenseDebate gebruikt maar om verschillende redenen ben ik daar ook weer van afgestapt. Het is toch niet niets om al je reacties over te dragen aan derden en afhankelijk te zijn van een andere server en database.

In de regel heb je voor WordPress zat plugins die alle functionaliteiten geven die ook Disqus geeft, maar de laatste maanden zijn een paar diensten ter zielen gegaan die reacties in Tweets en andere social media op je blogpost integreerde in je reactie systeem, en tot zo ver geen vervangende dienst kunnen vinden. Opzicht is dat geen ramp, maar het geval wil ook dat ik al jaren een storing op mijn blog heb, waardoor bezoekers soms en af en toe en helemaal willekeurig geen reactie kunnen geven. Heb tevergeefs alles uitgeprobeerd en zelfs hulp van buitenaf heeft niet kunnen baten, dus kwam toevallig in het weekend Disqus tegen.

Disqus neemt al je reacties over en je kan al je oude reactie importeren, duurt even maar dan heb je ook alles binnen. Met Disqus kan je reacties en blogpost raten (zo iets als Facebook), de kattenbel is ook aanwezig. Als iemand replied op de blogpost link op Twitter, word het ook onder de reacties geplaatst, plus dat je gegeven niet perse hoeft in te vullen om reactie te geven en gewoon met je Twitter, facebook en andere accounts in kan loggen om een ractie achter te laten. En nog meer van dat soort dingen die je allemaal naar je wensen kan instellen.

Voor zo ver ik het kan zien werkt het naar behoren al is de gratis versie niet helemaal 100% real-time en toevallig zag ik dat de zelfde dag, opa blogger Verbaljam ook Disqus had geïnstalleerd op zijn Pivot CMS. En wat ook leuk is de Android en iPhone Disqus-app hebt, die het mogelijke maakt om mobiel je reacties te beheren.

13 gedachten over “Reactie geven met Disqus”

 1. Bedankt voor dit artikel. Ik ga het ook proberen op mijn site.

 2. Heb een tijdje backtalk (of talkback oid) gehad, was een hele fijne comment systeem, maar zijn gestopt 🙁 Daarna Disquss en IntenseDebatte en WordPress zelf, en ben nog steeds niet uit wat nou de lekkerste is. Ga nog eens kijken naar Disquss.

  1. @edko66:disqus het geeft net dat ietje meer en het gevoel dat het toch echt uitnodigt om meer reactie te geven, buiten het feit dat mijn comment systeem verrot was….

  1. Weet je nog die jonge hond van de koekjesfabriek.com? Wat hij over ons zei!? 🙂 Toen voelde ik me echt oud…. 

   Opa is nog een compliment, wat dacht je van een blog dinosaurus? 

    1.  @Verbaljam:twitter Ik dacht dat je echt opa was geworden!? Dacht het ooit bij je gelezen te hebben, of ik ben in de war met iemand anders….

    2.  @Verbaljam:twitter Ik dacht dat je echt opa was geworden!? Dacht het ooit bij je gelezen te hebben, of ik ben in de war met iemand anders….

Reacties zijn gesloten.