De zandmotor

Nee, het is geen jetski, sneeuwscooter of flitsende hovercraft die over zand gaat. De zandmotor is een geld verslindende nieuw Nederlands project om ons te ´´beschermen´´ tegen de gevolgen van milieuvervuiling, smeltende ijskappen en hoogwater. Was op de vroege ochtend op weg om naar vindplaatsen van rucola te vinden (mijn zomerse obsessie) en ter hoogt van Ter Heijden zag ik voor het eerst van verren de zandmotor in aanbouw en dacht: ”even langs gaan en lekker daar op wandelen” helaas waren ze zelfs op 1ste pinksterdag op zondag druk bezig en het terrein werd goed in de gaten gehouden, verboden ingang dus! En maar goed ook als je dit leest: stopzandmotor.nl

De zandmotor heeft best indrukwekkende afmetingen en in zijn geheel niet te vangen door mijn fototoestel ondanks de afstand en veel dichterbij mocht ik ook niet komen en dan is 30x zoom zeer handig om toch plaatjes te schieten in bewolkt en toch zonnig en heiige weer omstandigheden. 10 foto´s…

6 gedachten over “De zandmotor”

  1. @Renesmurf: Ik heb al geruchten gehoord dat zulke zandmotor's gevaarlijke stromingen voor zwemmers kunnen veroorzaken. Maar dat was natuurlijk ook met de golfbrekers.

    Het is inderdaad afwachten of dit project zijn vruchten zal gaan afwerpen. In ieder geval veel lol komende zomer als we daar over heen kunnen rennen en zwemmen.

  2. @Geertje: Ja, pas na strandpaal nummer 1, de Haagse groenvoorziening heeft aardig huisgehouden, of eigenlijk goed zijn werk gedaan. Al moet ik zeggen dat ze in de duinen zo wat alle fietspaden behoorlijk hebben gerestaureerd.

Reacties zijn gesloten.