Test Olympus SP-800UZ 30x zoom (deel 2)

Om een mooie foto te maken met de ingebouwde 30 maal optische zoom is een statief wel noodzakelijk al je geen super stille vaste hand hebt. Of op zijn minst een plek waar je camera op kan leggen, omdat bij 30x zoom is het zo wat onmogelijk om het met de hand stil te houden en de dubbele beeld stabilisator kan het ook nauwelijks compenseren. Persoonlijk ben ik gek op foto’s die tegen het zonlicht zijn gemaakt en daar de sfeer en het spanningsveld van surrealisme proberen te vinden. Om aan te duiden dat met zon achter je en de ideale licht omstandigheden, zeker betere fotos zijn te maken.

De eerste foto is met 30 zoom en met de PC het origineel ingesneden. De tweede foto 30 zoom origineel en de laatste is het met nul zoom vanwaar de foto heb gemaakt zonder de camera te verplaatsten en heb met een rode rechthoek aangeduid waar je die 30 zoom in de foto staat . De laatste twee zijn aanklikbaar als je het groter wil zien. Hier kan je deel 1 zien van de Olympus SP-800UZ 30x zoom 😉

Klik op de foto om het groter te zien.
Klik op de foto om het groter te zien.

4 gedachten over “Test Olympus SP-800UZ 30x zoom (deel 2)”

  1. @NickN : ''stile'' 🙂 bedankt! Ik ga mijn: de ''urban photo sniper'' noemen.

    Je kan als het ware mensen hun gedachtes opvangen zonder dat ze het vermoeden dat ze opgenomen worden.

    Je ziet ze echt dat ze in gedachten met hun zel;f zijn.

  2. OK nu heb ik de Urban stile gezien en het ziet er redelijk uit. Zoom is zoals je zelf zegt zo groot dat je statief moet gaan gebruiken om een goede foto te kunnen maken.

Maak mij blij en geef reactie :D