Den Haag vanuit het water gezien

En dat kan alleen in zijn grachten, aangezien vanuit zee je alleen Scheveningen en kijkduin ziet en wat hoogbouw in de verte. Kan het iedereen aanraden om zo’n tocht van ruim anderhalf uur door de Haagse grachten te doen en onderweg krijg je alle ditjes en datje en historische wetenswaardigheden van Den Haag te horen. Ook doen? Kijk maar op ooievaart.nl, zelfs voor een Hagenaar is het soms leuk om de toerist uit te hangen. Ook te volgen via Twitter: @ooievaart

Let op de zwaan die voor de schuit zwemt...

Het was sowieso een schitterende dag om op het water te varen. Best heet en als je kaal bent wel aan te raden om een petje mee te nemen. Op het water heb je weinig beschutting tegen de zon…

Onder de brug.
De knappe bestuurder van de elektrische schuit die 50 cm te lang was.

Vanuit het water kijk je heel anders naar een stad of dorp, vooral als je foto’s maakt. Van de vele foto’s die ik heb gemaakt, heb ik toch 17 de moeite waard gevonden om online te zetten.

Het bijzondere van deze foto is dat die zwaan de hele tijd voor die ene schuit achter ons voor bleef zwemmen. Echt een mooi gezicht die ik toch van af die afstand kon nemen. Die foto kan je hier boven zien, hier onder de andere foto’s van hem of haar met aanhang.

En mijn complimenten voor de vrijwilligers die de tocht op het water zo leuk en vol wetenswaardigeheden over Den Haag weten vol te lullen. Echt interessant en weer nieuwe dingen opgestoken.