Laura Dekker : Het symbool voor vrijheid & zelfbeschikking

Laura Dekker zou het voorbeeld moeten zijn van de VOC mentaliteit. Het voorbeeld en inspiratie voor een hele generatie moeten zijn.
Laura laat zien wat een kind van 13 in staat is buiten de hele dag voor de TV, portiek of plein te hangen.

De 13-jarige Laura Dekker heeft een verzoek ingediend bij de afdeling burgerzaken van Wijk bij Duurstede om zich te laten uitschrijven uit die gemeente. bndestem.nl

Het perfecte voorbeeld hoe je daadkracht en kids met ballen het land uitjaagt. Verzoek om je uit te laten schrijven ??? WTF
Het lijkt er wel op of Laura Dekker (gastenboek) al letterlijk en figuurlijk al gevangen is genomen, ze is haar vrijheid kwijt en bijna haar ouders, echt Nederland, de kneuterigheid ten top en een klomp door je strot.

laura

De Nederlandse regering schuwt er niet voor om een ongeneselijke pedofiel vrij te laten en weer te laten werken en wonen in kinderrijke buurten, maar een kind die de vrijheid kiest mag niet.

Zo ! Dat wou ik even kwijt.

Update 02 : Rechter verbiedt wereldreis Laura: NU.nl

Update 01 : Solozeilster Laura Dekker(13) al vorige jaar tegengehouden in Engeland : binnenland.nieuws.nl

Hoe besmettelijk is Laura Dekker? 🙂

VVD-Kamerlid: Laat zeezeilster Laura gaan

Reformatorisch Dagblad – ‎6 uren geleden‎
HILVERSUM – VVD-Kamerlid Hamming vindt dat de 13-jarige Laura Dekker in haar eentje de wereld over moet kunnen zeilen. Dat stelde het Kamerlid dinsdagmiddag

Laura heeft zout in haar bloed’

De Telegraaf – ‎24 aug. 2009‎
UTRECHT – „Laura heeft zout in haar bloed”, zei advocaat Peter de Lange maandag na de zitting bij de kinderrechter in Utrecht. De 13-jarige Laura Dekker

15 gedachten over “Laura Dekker : Het symbool voor vrijheid & zelfbeschikking”

 1. Laura laat nu zien wat er met haar gebeurt als zij onder spanning staat. Dan vlucht zij naar een tropisch eiland. Zij denkt en handelt nog niet als een volwassene, maar als een puber. Gelukkig maar. Zij mag nog even kind zijn. Ik hoop dat iemand Laura kan laten zien dat kinderen een leuk leven kunnen hebben in Nederland. En dat dromen uit kunnen komen als de tijd rijp is.

  Het record boek mag natuurlijk niet de motivatie zijn om je kind alleen de wereld rond te laten zeilen. Het is een eenzaam kind dat, onder aanmoediging van haar vader, op nummer 1 wil komen in het jaarboekje van een Ierse bierbrouwer. Waarom achter een belachelijke plek in een boek aanhollen om vermeld te worden naast de man die de meeste golfballen in zijn mond kan houden. Als zij echt een zeiltalent is, dan heeft zij de rest van haar volwassen leven genoeg tijd om dat te bewijzen. Het is jammer dat er een rechter aan te pas moest komen om een stokje te steken voor de reisplannen van Laura. Daarmee werd het 14-jarige meisje een ‘probleemgeval’, terwijl haar enige tekortkoming is dat ze te jong is om haar ambitieuze zeiltocht ten uitvoer te brengen en haar vader verzuimde haar daar op te wijzen.

  Onvoorstelbaar is het dat kinderen die onder het ouderlijk gezag (van vader) en de leerplicht vallen dan zo maar boos naar Sint Maarten vertrekken. Het grootste probleem van de puberende Laura is dat ze haar zin niet krijgt. Laura is een meisje van 14. Die mag domme dingen willen, en domme dingen doen. Het is verantwoordelijkheid van de ouders haar daarin te corrigeren. Als de ouders het daarbij laten afweten, is het de verantwoordelijkheid van anderen om Laura te behoeden voor onheil.

  En dan de opa en oma van Laura. Die zijn er eens even goed voor gaan zitten, denken na over hun stukje, goochelen wat met oorzaak en gevolg en komen dan in hun ingezonden brief in de Volkskrant met de conclusie dat de overheid het gedaan heeft. En dat Laura, in het kader van de hulpverlening door de overheid, maar moet meevaren op “de Beagle” van de VPRO.

  Is het ook mogelijk om een opa en oma uit de groot-ouderlijke macht te zetten?

 2. Duizenden kinderen in Nederland zien na scheiding vader of moeder nooit meer doordat de ex uit wrok omgangsregeling niet wil nakomen met alle emotionele schade voor het kind van dien! maar dat zal de jeugdzorg een ROTZORG zijn.

  Nu gaan ze de zaak Laura benutten als propagandamiddel om zorgzaam over te komen, maar we weten inmiddels wel beter hoe dat mannenhatende AMK Utrecht werkt!

  Google eens op: FALENDE JEUGDZORG, of: HET MEISJE VAN NULDE, Rowena rikkers, TALLOZE VOORBEELDEN WAARBIJ JEUGDZORG SMEEKBEDEN VAN ZORGMELDERS NIET SERIEUS WILDE NEMEN. Bekijk gastenboek dwaze vaders.nl maar eens, verschrikkelijk. Nee, liever maken zij zich druk om een rijke puber met een bootje die aandacht wil trekken doordat ze de scheiding van pa en ma niet kan verwerken,

  AMK: WAARDELOZE ZAKKENVULLERS!

 3. Ik ben het compleet met geertje eens, wat een gelul is dit allemaal! Jeugdzorg zou zich bezig moeten houden met hun werk, en niet alle hens aan dek voor een zaak die niet eens aan te merken valt als mishandeling of verwaarlozing. Voor een land waar er nog kinderen gevonden worden in kofferbakken en vriezers, vind ik dit echt schandalig. Dit meisje is niet van een gemiddeld intelligentieniveau, ze zit ver boven het gemiddelde, net als haar ouders. Om je 13 jarige dochter 2 jaar over de wereld te laten zeilen moet je als ouders toch echt de nodige bedenkingen hebben gehad, evenals een hele hoop heftige gesprekken. En dan komt Jeugdzorg even vertellen dat je geen goede ouder bent?! SCHANDALIG! Buro Jeugdzorg moest zich schamen.

 4. Alsjeblieft zeg.

  De leerplicht is niet ontstaan omdat ouders hun kinderen niet naar school willen sturen, maar om te voorkomen dat de kapitalistische economie kinderen uitbuit voordat zij kans hebben op een gezonde ontwikkeling.

  Nu lijkt mij deze actie niet echt in die categorie vallen.

  Bovendien, als leerplicht nodig is om kinderen naar school te sturen, is het grote debat dat de politiek zou moeten voeren wat het basis- en middelbare onderwijs zou moeten inhouden. Ik heb in 9 jaar universiteit, in de jaren dat ik NIET in de banken heb gezeten misschien wel 10x meer geleerd dan ik ooit met boeken en theorie zou kunnen. Schoolsystemen zoals iederwijs, waar kinderen op basis van hun eigen ontwikkelingsniveau en verantwoordelijkheid juist ook in sociaal-emotionele aspecten onderwezen worden zouden gestimuleerd moeten worden.

  Ik wens je de volle 100% ervaring toe Laura, succes!

 5. @ Robert Irving III : Het leven zou zo veel leuker zijn zonder al die benauwende regels en het leven zelf heeft betere lessen in petto.

  Ik word echt depressief aan de gedachte dat je geen uitzondering op de regel zou mogen maken en iedereen als makke schapen aan de regels houd, echt saai en laat Achmed lekker een week gaan wandelen, als het maar met een mooi verlag terug komt, ja toch !? 😉

 6. Ik vind schoolverzuim in dit specifieke geval ook wel aanvaardbaar op zich.

  Maarrr!

  denk eens aan de precedentenwerking. Ineens wil iedereen van 13 iets leuks gaan doen onder schooltijd. Achmed wil een wandeling maken door de grote stad van een week, zijn ouders zijn het met hem eens, waarom zou dat dan niet mogen? etc. etc.

  Ik wilde toen ik 13 was ook wel iets anders doen dan naar school, maar school is nu eenmaal belangrijk en als er geen verplichting toe is zouden veel meer kinderen uitvallen en dat is niet goed. De regels zijn er niet voor niets. Dus misschien moet een rechter dit maar uitmaken, maar laat dit geen precedent zijn voor iedereen die even iets leuks wil doen ipv school als hij of zij 13 jaar oud is.
  .-= Kijk ook eens op Robert Irving III´s laatste blog item : ..nieuwe world of warcraft expansie heet cataclysm =-.

 7. Typerend voor Nederland; als je meer dan gemiddelde kwaliteiten hebt dan zit er in dit land maar één ding op: emigreren

  Per kwartaal emigreren er plusminus 25.000 Nederlanders, voornamelijk de "hogere" klasse. Gelukkig liggen de immigratiecijfers hoger dan die 25.000 vertrekkenden per kwartaal maar of deze "nieuwkomers" meer dan gemiddelde kwaliteiten bezitten of deze potentie hebben valt te betwijfelen?

  En Laura, you go girl! Nieuw Zeeland zal trots op je zijn en wij achterblijvers ook?!

 8. 'Weet je waar ik me het meest aan heb geergerd?

  Al die kinderen die door jeugdzorg in de gaten zouden moeten gehouden worden, omdat ze verwaarloosd, mishandeld of zelfs uiteindelijk gedood worden en waar niets maar dan ook niets mee gebeurt wegens de achterstanden.

  En dan dit???

  Ik hoop dat de rechter een juiste beslissing neemt.
  .-= Kijk ook eens op Geertje´s laatste blog item : ..Iraniërs al 20 dagen in hongerstaking =-.

Reacties zijn gesloten.