Nieuw werkwoord: ‘brussen’. Ik brus, jij brust, bert brust. Betekenis: janken om niks

Na Jeroen Mirck met het werkwoord ”jeroenmircken” valt de eer aan Bert Brussen. En nu al het uitgeroepen tot het werkwoord van 2011: ‘brussen’. Ik brus, jij brust, bert brust. Betekenis: janken om niks.

Voor het geval je het niet is opgevallen is het weer stront aan de knikker en strijd der blogtitanen van NL. Als je met modder gooit is het vanzelfsprekend dat je vieze handen krijgt en eventueel wat modder terug krijgt, maar het gaat om deze reactie (na vele fitties van BB en GS) en dat doet waarschijnlijk pijn in de portemonnee.

Hier het hele verhaal op HP/DETIJD, natuurlijk ingekleurd door meneer Brussen zelf, als interview afgenomen door Niek Stolker. Dit hier onder de enige reactie die van Jeroen Mirck tot nog toe heb kunnen vinden. In ieder geval word de bombastische overdreven vorm van ”huilie huilie doen” overgenomen door het stoere maar toch een beetje kinderachtige werkwoord: ‘brussen’ – ”brusie brusie doen” 😆

[blackbirdpie id=”50590270705766402″]

5 gedachten over “Nieuw werkwoord: ‘brussen’. Ik brus, jij brust, bert brust. Betekenis: janken om niks”

 1. Maar het nieuwe dieptepunt van Bert is toch wel het stukje dat hij vannacht blijkbaar tijdens het crack basen op geenstijl schreef over D66. Om zijn ""punt"" (dat D66 niet lief is) kracht bij te zetten haalt hij daar "nieuws" uit 2001 bij.

 2. @MB Aangezien Je Vraag Niet AL Té Genuanceerd is … óver stalken … vanwege een der aan gegeven links gedáne bewering over brusse … en Op Hetzuur komen Beiden brusse en mirckmak aan de Beurt in Een Kritiékje Van Hetzuur… òver Beiden hun mentaliteit Én journalistiéke "Òbjéctivitéit En inzét"

  Én Dé Rést?

  Sjá "Wérk"wóord" Vind Ik Éigenlijk Té Èdel Óm Zó té Misbruiken …?

 3. @Jeroen Mirck: Het word inderdaad in eens uit het niets weer opgerakeld. Daar doen ze het voor, maar voor wat? Kan even niet volgen wat het uiteindelijk doel is, als die er is.

  Maar we hebben er mooi werkwoord weer.

  @brallie: Waar heb jij het over?

 4. Inderdaad, het huilie huilie doen laat ik graag over aan Bert Brussen, dus heb ik er op Twitter weinig woorden aan vuil gemaakt. Mensen doorzien Bert Brussen inmiddels: het is een dorpsgek. Zelfs de BB-propaganda op HP/de Tijd (zonder een weerwoord van mij, want 'we hebben D66 al gebeld' en die namen niet op) wordt onderuit gehaald door negatieve comments over Bert. Terecht, want wie eindeloos uitdeelt (Bert noemt mensen die het niet met hem eens zijn met regelmaat fascist, NSB'er of nazi), moet ook kunnen incasseren. Mijn grappende reactie ('Huur zo'n prutser vooral niet in') op een mediablog in september 2010 wordt nu compleet uit z'n verband gerukt. Het stuk staat vol fouten en er wordt een link gelegd met mijn politieke werk in het stadsdeel Nieuw-West, terwijl ik mijn uitspraak duidelijk als journalist deed. Daar kun je boos over worden, maar je kunt het ook negeren. Feit is dat de meeste mensen het alweer vergeten zijn. Inderdaad: gejank om niets.

 5. Ahawhahahahaha

  Èn "wérk"? Wóórd?

  Bestáán ér Géén Kopjés "Zinlóós""Gelúidsóverlást"

  "Milieuvervuiling""Wróng""Cybergarbage" Wóórden in de Taal…Wélke Dán Òók?

  Én HIJ stálken?

  Mooie stálker Áls Jé hém Ván Vérre Al Hoort áán kómen Én Preciés Hóort Èn Ziet in Wélk Struikjé hij gaat zittén mómpélen Én foétérén?

  Árme bert Óp Hetzuur is Die Saampjés Mét mirkmak Ook Al Àán Dé Beurt

Reacties zijn gesloten.