Rutte wil niet laten weten wat hij namens ons zegt! #WikiLeaks

Rutte voorzichtiger door Wikileaks. Dat is toch gek als je daar even over na denk? De ”hele” bevolking betaald het salaris van politici. maar die zelfde bevolking mag dan weer niet weten wat ze namens en over ons zeggen. “Ik wil mijn uitspraken niet een paar uur later in het acht uur journaal terughoren“, aldus Rutte

Dat zegt voor mijn genoeg en hulde voor de tweet van Roemers hier onder:

[blackbirdpie id=”25939536844423171″]

[blackbirdpie id=”25928801129078784″]

6 gedachten over “Rutte wil niet laten weten wat hij namens ons zegt! #WikiLeaks”

 1. @Mike; Ja, mee eens maar er wordt in de Tweede Kamer namens de burger/achterban gesproken en dat gaat meestal om onderwerpen waar men al een richting of concreet voorstel voor heeft. Echter bij het diplomatieke gesprek zijn er nog geen concrete voorstellen en moet de richting nog bepaald worden en daar is transparantie minder gewensd.

  Overigens ben ik van mening dat er sowieso niet namens de burger gesproken wordt maar namens de achterban en interne belangen, maar da's een andere discussie…

 2. @SirCumSized: Van uit Rutte gezien is dat begrijpelijk, maar wat is er mis met dat het binnen een uur bekend is, hij spreekt namens ons. Hou steeds minder van al dat stiekeme gedoe waar het publiek achteraf word belogen en gemanipuleerd in de naam van diplomatie en politiek.

  Ik denk dat de functie van een overheid en waar het voor gebruikt word totaal buiten beeld is gevallen.

 3. Vond Rutte eigenlijk wel duidelijk in zijn betoog;

  Diplomatie heeft een proces van aftasten en afstemming in de dialoog nodig. Als je weet dat in een diplomatiek gesprek de besproken informatie binnen een uur bij de pers ligt, ben je minder open en is er geen sprake van aftasten en afstemmen meer en mislukt de diplomatie.

  Raar, maar ik zit ook op de lijn van Rutte….

Reacties zijn gesloten.