Oud en nieuw in vroegere jaren

Historische beelden in een tijd dat het allemaal mocht en alles nog gemoedelijk aan toe ging in Nederland. Vanmorgen vroeg was ik nog in Scheveningen om te kijken hoe ver het met de opbouw van het jaarlijkse vreugdevuur was en zo te zien moeten ze nog flink nog stapelen.
5 gedachten over “Oud en nieuw in vroegere jaren”

 1. 1 het is niet de woeste hoogte waar hij is geweest !!!

  2 het gaat nu gemoedelijker dan het ooit gegaan is !!!

  3 scheveningen de hoogste en de gekste 😉

 2. Ja ja, ik zat toe in het laakkwartier van de jaren 1979. Wist niet wat ik zag toen, jongeren over daken lopen, groepen om een kerstboom heen om die te beschermen en inderdaad met stokken en kettingen. Vond het maar niets toen maar wel spannend als niet Nederlands sprekende allochtoon.

 3. @ Mike: Aha, i'll catch your drift?

  Was gewoon in de jaren tachtig een slachtveld tussen Laak en Schilderswijk. Straat tegen straat, man tegen man maar wel met "gentleman afspraken" dus niet doortrappen als iemand op de grond lag en hoogstens een fietsketting in je nek. Dus idd erg gemoedelijk en idd kwam bijna niets in het nieuws want wat niet weet wat niet deert….

  Zie ook: http://tvblik.nl/andere-tijden/de-haagse-kerstbom

 4. @SirCumSized: Kom mijn cynisme niet sterk genoeg naar boven borrelen? 🙂

  Weet dat het oorlog was tussen wijken in Den Haag was en kerstbomenjacht. Taxi's echt sommige buurten niet mochten inrijden. Maar het nieuws en de berichtgeving daar over was mild en gemoedelijk 😉

  Dus zo te lezen moet ik mijn tekst iets sterker maken. Thanks

 5. Nou gemoedelijk, Mike? In de jaren zeventig/tachtig en ook negentig was het qua kerstbomen rausen wel iets heftiger dan de laatste tientallen jaren. Was laatst op "andere tijden" ook een documentaire over.

  Ook op de Woeste Hoogte waar je vanmorgen was ging het er iets heftiger aan toe dan nu en dat zie ik als een vooruitgang. Het is de hulpdiensten en de burgemeester de afgelopen tientallen jaren gelukt om de rellen zoals toen in de jaren zeventig met gewonden en zelfs een enkele dode terug te dringen tot 6 a 7 gecontroleerde vreugdevuren.

  Kijken of Den Haag dit jaar weer een "rustige nacht" tegemoet gaat? Ik zou best nog wel een keertje, net als vroegâr……..

Reacties zijn gesloten.