Hersenwetenschappers zijn het eens: de vrije wil bestaat niet!

Hersenwetenschappers zijn het stilaan eens: de vrije wil bestaat niet! Zou dit een juridische en wetenschappelijke vrijbrief kunnen zijn voor al onze misdaden in een verwijtloos leven? De dood van de vrije wil in de Trouw.nl

10 gedachten over “Hersenwetenschappers zijn het eens: de vrije wil bestaat niet!”

 1. @Lex : WOUW!!! Je beschrijf het precies zo als ik denk had het is, bijna dan. Maar wel in essentie zo als ik denk dat wel is en aangevuld met aspecten waar ik nog niet over had gedacht.

  Bedankt voor je reactie šŸ˜‰

 2. Vrije wil bestaat.

  In het allereerste begin bestond niets anders dan uitsluitend gedachten zonder enige ervaring, belichaamd in het perfecte licht. Gedachten met kennis van -alles wat is, was, en zal komen-, met een onstuitbaar verlangen om -alles wat is enz- te doen ervaren. Om -alles wat is enz- te kunnen ervaren heeft dit perfecte licht, zonder iets van volume, kracht of oneindigheid te verliezen, zich in oneindig veel lichtjes (zielen) gedeeld. Dit moment zou je de -1e de big bang- kunnen noemen. Het moment van boven genoemde deling, is het moment dat het plan van -alles wat is enz- als een film (*morfogenetisch-veld) binnen een tijdloze constructie, ligt uitgerold, en waarop alle(!) facetten van het plan gelijktijdig zichtbaar zijn, en dat -dat-, het moment van deling, het moment is waarop u zich als autonome, omnipotente en eeuwigdurende entiteit (hogere zelf) bewust wordt van uw vrije wil. Wij kiezen vanuit deze begin-positie een fragment uit het plan van -alles wat is enz- te vervullen, doch door de constructie (materie/lineaire tijd) waar wij ons in geplaatst hebben, ervaren wij ons vrije wil denken binnen dit hier en nu.

  Het komt het er dus op neer dat onze huidige beslissingen vanuit onze lineaire tijdsbeleving, een eeuwigheid geleden lijken te zijn genomen. Doch in werkelijkheid situeert onze vrije wil zich in het tijdloze *nulpunt, waar het verleden en de toekomst op één enkel punt, in het nu, samenkomen en alwaar wij mee verbonden zijn

  * Het morfogenetisch-veld, akasha-veld, nulpunt en/of het collectief bewustzijn, waar het altijd -nu- is, zijn benamingen voor een natuurlijk fenomeen en de ultieme informatie-drager, wat er voor zorgt dat alles wat groeit en bloeit ook daadwerkelijk weten hoe te groeien, zodat er geen voetjes uit uw oor groeien, doch alles perfect op de juiste plaats terecht komt. Ook het zogenoemde voorgevoel, instinkt, intuïtie, de-ja-vous, inspiratie, bepaalde -paranormale- gebeurtenissen en herinneringen aan een ander leven, zijn allen producten van onze verbintenis met dit morfogenetisch-veld.

 3. Ja, leuke filosofische en nu ook een wetenschappelijke discussie?

  Descartes zei "ik denk dus ik besta" maar na het zien van de Matrix en de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan over ons onbewuste denken en handelen zeg ik nu eerder;

  "ik denk dat ik besta"? In mijn mening maken we onszelf via de ratio wijs dat we een eigen wil hebben terwijl 99% van ons handelen, denken en gevoel het gevolg zijn van onmbewuste processen in onze hersenen (..en hart)? Eng hè?

 4. Zitten er Enge Kanten Of Enge ernst Aan Vrije Wil?++

  Moet Je Zién…

  http://sargasso.nl/archief/2010/11/03/wilders-is-
  GOD | 3 November 2010 | 20:16

  ALARM ÒPLÈTTÈN JÒNGES PÒLITIÈ ÒÒK!

  Ja Jonges Éven Óplétten rob riemen IS Èén JOOD.

  Van Dáár Kun Je Dat Boek Van hém Bétér Tússen Je Billen Lezen Tijdens Hét Poepén.

  Zélfs Christús Zégt in De Bijbel Dát Joden Addérgebroéd Zijn kinderén Ván Dé Duivél wiéns wóord leugen en Laster IS hun DAAD MISDAAD!

  Dáár Náást IS rob riemen Éèn Kinder Misbrúikér `DAT IS Hét Oér Fascisme Ten TÒP!

  FASCISTISCHER DÀN DÀT BESTÀÀT NIÈT DÁN DÁT KÁN NIÉT BÉSTÁÁN!

  DÀÀR MÈÈ ÈNIG VÈRÒÒRZÀKER VÀN Volgende gevoelens Angsten Én Zorgen!

  “”inspeelt op gevoelens van onrust, wrok, rancune en angst”"

  ÒM DÀT DIÈ Zélfde JODEN ÓNS Hét Gáán Náár Dé Politié Én Rechtbanken Ónmogelijk Maken Àls ze Òns Hébben Vérkracht Bedreigd Óf Óp Gelicht!

  NOG ÈÈN MISDRIJF DER JODEN !

  CRIME ALERT CRIME ALERT CRIME ALERT

  MICHA KAT VAN KLOKKENLUIDERONLINE.NL IS GEDURENDE ZIJN INHECHTENIS VANWEGE EEN BURGERPROTEST UITGEDRUKT MET GRAFFITI OP DE WONING VAN EEN JOODS ZWAAR MISDADIGER JORIS DEMMINK DOOR CRIME FIGHTER FRED TEEVEN IN OPDRACHT VAN JUSTITIEMINISTER JOOD ERNST HIRSCH BALLIN IN DE CEL VERKRACHT OM HEM WEG TE JAGEN BIJ DEZE JORIS DEMMINK DIE ZICH MET BEHULP VAN MEDEJODEN IN DE STAAT AL 15 JAAR AAN RECHTSVERVOLGING EN VEROORDELINGEN ONTTREKT.

  GA DÁÁR MÁÁR ÉÉN BOÉK ÓVER SCHRIJVEN JOOD ROB RIEMEN!

  Én Dé Politie Zou Hét Vóór Èéns Goéd Stáán Om Snel Dat te Onderzoeken Zonder JODEN ér eeuwig en altijd Máár Bij Wánt de Telefóónlijnen Tussen crime fighter fred teeven en Dat Betreffende Buro Zúllen Nú Nog Warm Zijn Én Náár Enge ernst Òók !

 5. Ehhh …. Die wetenschappers hadden Zó Maar De Vrije Keuze Dat Aan Ons Mede te Delen ?

  Érg Knap Hoor!

  Àlléen Bij Arme Zwijnen Zo ALs Dit Bestaat Vrije Wil Inderdaad Niet!

  web.me.com/aartliberty/NEWS/NEWS/Artikelen/2010/10/29_Extreme_censuur_op_joodse_scholen!.html

  1. @madbello Jij bederft de jeugd met je "vrije wil bestaat niet"! Is your child a determinist..? >>

   .

Reacties zijn gesloten.