Israël moet zijn bek houden en bezette Palestijnse gebieden verlaten

Israël is woedend op het Vaticaan om de slotconclusies die de bisschoppensynode heeft uitgebracht over het Midden-Oosten:

„Men mag zich niet baseren op het thema van het Beloofde Land om de terugkeer van de Joden in Israël en de ballingschap van Palestijnen te legitimeren”. Het Beloofde Land betreft volgens hem „Het land van God” en dus „heel de aarde”. „Er zijn geen uitverkoren volkeren meer’’, aldus Bustros. NRC.nl

ah-u-mmm, amen! Eindelijk wijze woorden. Israël heeft gewoon toegegeven dat ze door zullen bouwen en hiermee is in de volgende generaties geen uitzicht op vrede als er nu niets veranderd.
Zou het oprecht vinden als Palestijnen een nieuwe land zouden krijgen door de VS en EU. Een land ver van Israël vandaan als smart voor hun aangedane leed, verstoring en verstoting uit hun eigen grondgebied.occupation101.com via het ZapLog.nl

7 gedachten over “Israël moet zijn bek houden en bezette Palestijnse gebieden verlaten”

 1. @Renesmurf

  Israel probeert daar al sinds 1967 een verdrag volgens de VN resolutie 242, terugtrekking naar de daarin genoemde veilige grenzen in ruil voor erkenning en vrede.

  Dat was de eerste decennnia al onmogelijk door de drie nee's van de Arabische landen in Khartoum in 1967: nee tegen erkenning van Israel, nee tegen onderhandelingen met Israel en nee tegen vrede met Israel.

 2. Kennelijk wil het dus niet lukken om samen te leven in één land. Dat komt ook door het klasseverschil, joden zijn rijk en palestijnen arm.

  Dan maar twee landen maken, met een duidelijke grens, en er niet overheen gaan nederzetten!

 3. @Likoed Nederland : Sorry hoor! Je lult uit je nek, deze oorlog is voor niemand goed en er is geen plek voor beiden als ze zo blijven gedragen.

 4. De basis van het zionisme is niet religieus maar het zelfbeschikkingsrecht van het Joodse volk.

  Zoals Winston Churchill schreef:

  "Het is overduidelijk terecht dat de verspreide Joden een eigen thuis krijgen, en waar anders dan in Palestina waar zij al 3.000 sterk aan verbonden zijn? Het is goed voor de wereld, goed voor de Joden, en het is ook goed voor de Arabieren; zij kunnen delen in de voordelen en de vooruitgang door het zionisme."

  1. @madbello Ik krijg opeens zin om met een shovel een (klaag-) muurtje te slechten en een gebouwencomplex neer te zetten op de tempelberg.

Reacties zijn gesloten.