Hoe voel het om de Mexicaanse Griep te hebben

Zo ziek als een varken.
Ernst-Jan Pfauth  op de nrcnext.nl  heeft een heel nuttig artikel gespot.: Zo voelt het om de Mexicaanse griep te hebben
Sarah Vine journaliste van The Times heeft varkens griep en schrijf daar een artikel over en verteld precies het verloop en hoe zij zich voelt en het eigenaardige is dat Tamiflu, het middel tegen deze griep juist bij haar het tegengestelde effect had.

Tamiflu  maakte het nog erger

Hier onder heb ik de 1:1 Google vertaling van het artikel gezet voor de mensen die het Engels niet zo machtig zijn, dus het zal misschien niet helemaal vloeiend leesbaar zijn en nu weinig tijd om daar naar te kijken 😉

Mijn varkens griep ellende
Onze schrijver beschrijft hoe haar lichaam is geïnstalleerd met tonsillitis, koorts, misselijkheid en ziekte – en Tamiflu maakte het nog erger

Sarah Vine

Als ik schrijf, mijn brein voelt alsof het draaiende zeer voorzichtig, drijvende onzekerheid in de holte van mijn schedel. In mijn linker oor, ik hoor de zwakke, ritmische rush van mijn pols. Mijn rechter oor is een vervaging van de ontsteking, de resten van tonsillitis maar net onder controle. Toen ik slikken, pijn vangsten in mijn keel, en ik ben nog steeds malen mijn penicilline te stoppen met de bittere pillen uit om te zitten in de opgezwollen massa van ontstoken weefsel aan de achterkant van mijn mond. Af en toe mijn hart doet een beetje, onverklaarbare, impuls in mijn borst, en als ik loop naar boven ik onaangenaam warm en klam.

En toch, in vergelijking met hoe ik voelde dit moment vorige week, ik ben onbeleefd gezondheid. Wat is een beetje duizeligheid, vergeleken met de thumping pijn van een hoofdpijn die zelfs de zachtste kussen voelt als een ruwe steen, of een beetje van oor-Fuzz na een ontstoken keel zo dat water wordt ingeslikt voelde imbibing scherven van glas? Nee, ik voel me positief brutaal, en niet te vergeten zeer gelukkig dat het virus dat greep me voor de afgelopen zeven dagen lijkt eindelijk te zijn subsiding.

Zoals de meeste mensen, wanneer zij kwam tot de varkens griep hysterie, was ik zeer veel van de Keep Calm and Carry On school van denken. Waarschijnlijk niet zal halen, maar als ik dat doe, zal het, zoals het persbericht, “mild”. Ik gepland mezelf gewikkeld in een deken, het bekijken van TCM en nippen genezing warme dranken. Op geen enkel punt heb ik zie mezelf worstelen met de onmogelijke dilemma, gezien mijn lichaam gelijktijdige noodzaak voor beide, of gebruik te maken van het toilet op de conventionele wijze – of als een vomitorium.

Het kwam heel plotseling. Ik was gegaan naar bed vreemd gevoel dorst, in de manier waarop u doen als u een verkoudheid, en werd wakker met een zere keel. De hoofdpijn, dat was bij mij ongeveer een week had opgevoerd. Ik neergehaalde een paar Neurofen, rinkelde het kantoor om te zeggen Ik zou het werken van thuis uit en ging zitten op mijn bureau, als altijd. Ik voelde me slecht, maar OK. Net na de lunch kwam de eerste aanval van diarree, samen met een vervelende sicky gevoel. Door teatime, zoals ik zaterdag kijken Dumbo met de kinderen, ik besefte dat ik kon niet echt lift mijn hoofd. Schieten pijnen waren assailing mijn armen en borst, en de spieren in mijn benen waren toetreden inch En ik was warm, echt warm. Behalve eigenlijk was ik het koud, echt koud. Brrr, rillend koud. Of was ik heet? Ik had absoluut geen idee.

Moeten we sluiten onze scholen te vertragen varkens griep?
Eerste menselijke proeven van varkens griep vaccin
Als ik sloot mijn ogen, ik kan zeker zien roze olifanten, hoewel. Dancing degenen met psychedelische trombones. . .

De komende uren zijn een blur. Het krijgen van mijn kinderen, 6 en 4, klaar om naar bed nodig elke ounce van mijn wilskracht. Wie weet wat fabelachtige heerlijkheden ik moet hebben beloofd in mijn delirium: trips naar Disneyland, de gehele Lego Star Wars collectie geënt op de slaapkamer plafond. Het uiteindelijk werkte. Met de kinderen in bed, zo niet in slaap (en een beetje bang van mijn uncharacteristic vrijgevigheid), besloot ik, op onverklaarbare wijze, in een zeer warm bad.

Het leek net als het juiste ding om te doen. Ik was zo ongelooflijk koud, en ook zo bezweet na mijn inspanningen: Ik wou zijn schoon, maar ook van cruciaal belang, hartelijk. De vrijstelling voor mijn pijnlijke spieren was hemels, maar het duurde niet lang. Toen mijn man thuis kwam een paar uur later vond hij me niet echt in slaap in zijn winter-weight winceyette pyjama’s, clutching een warm-water fles en rillingen onder twee dekbedden en een deken.

Een man van actie, bracht hij de laptop en aangemeld bij de NHS Varkens Griepachtige symptoom-checker. Ik had een ieder van hen. Hij nam mijn temperatuur, het gebruik van onze supersnelle digitale thermometer, en het was 39,8 graden. De volgende ochtend, na een nacht, dat is waarschijnlijk het best overgelaten aan de verbeelding, noemde hij NHS Direct. De opgenomen boodschap vertelde hem aan de telefoon onze lokale chirurgie, die hij deed. De receptioniste was duidelijk uitgeschreven. “We hebben het erg druk, je weet wel,” zei ze. Hij drukt zijn punt. “Oke, ik zal zien als de arts kan u bellen,” zei ze, en dat was dat.

Om me heen, de dag begonnen. Mijn dochter was nog op school, dus mijn man nam haar op de weg naar het kantoor, terwijl mijn zoon bleef thuis met onze au pair. Gelukkig, als mijn man en ik werken fulltime, hebben we voor kinderopvang tijdens de week en ik was in staat om te verblijven in bed. Goedheid alleen weet hoe ik zou hebben opgericht als ik zou hebben gehad om te kijken na mijn zoon mezelf – ik ben echt niet zeker van zijn dat ik in staat zouden zijn geweest. Ik had problemen met het maken van het naar de badkamer, laat staan aan de eisen van een krachtige aanmatigend vier-jarige jongen. En ten minste mijn kinderen zijn op een relatief zelfvoorzienend leeftijd. Probeert te maken met zoiets als dit met een peuter of een baby zou heel beangstigend, om niet te zeggen gevaarlijk.

Uiteindelijk, rond 1PM, de dokter gebeld. Ze klonk harried, arme vrouw. Het was een nachtmerrie ochtend. Hoe dan ook: wat zijn mijn symptomen? Inmiddels was ik vind het heel moeilijk om te spreken, zowel als gevolg van uitputting maar vooral omdat mijn keel was zo pijnlijk. Toch heb ik een schets. “Oh nee, het is echt klinkt zoals je hebt deze griep,” zei ze. “Het is moeilijk te zeggen, soms, maar de pijn op de borst zijn een beetje een give-away. Denkt u dat u Tamiflu? “Vroeg ik haar wat ze dacht. Ze zei dat ze was niet helemaal van overtuigd, dat het sommige mensen geholpen, maar dat zij heel veel van haar andere patiënten die erg ziek. Dan weer, als het zou kunnen helpen verkorten de ziekte. . . Ik besloot het te proberen.

Mijn au pair, nu gepromoveerd tot “griep vriend”, die het recept en ik heb mijn eerste Tamiflu rond 6pm. Na ongeveer een uur, werd ik weinig bewust zijn van een vreemd voorgevoel in mijn maag. Ik heb meer dan bereid te luwen. Nee, er was opnieuw: onmiskenbaar. Ik aangepast mijn kussens, hopend op een uitstel. Nee, ik zou gaan worden ziek. Echt ziek. Ik nauwelijks gedaan naar de badkamer voor mijn lichaam plichtplegingen uitgeworpen de Tamiflu, samen met de enige andere wat ik had ingeslikt die dag, Ribena.

Drie paren van schone pyjama’s, verschillende pakketten van antibacteriële doekjes, een emmer met bleekwater en een wasmachine belasting van onuitsprekelijk bevuild linnen later mijn systeem leek eindelijk tevreden dat de chemische stoffen waren nu verdwenen en het vaste weer in een eenvoudige koorts. Ik kon niet met een andere run-in met de Tamiflu, dus de nacht doorberekend relatief uneventfully tussen duizelingwekkende trips naar de badkamer en zweet doordrenkte vellen.

Op dag drie, ik wakker op 6AM met slechts een ding in gedachten: antibiotica. Mijn amandelen waren zo opgezwollen dat ik kan mijn mond niet open meer dan een halve inch. Gisteren werd aangekondigd dat een zes-jarige meisje overleed nadat hij besmet met varkens griep geleden septische shock als gevolg van tonsillitis – en dr. Mark Porter, The Times arts zei dat er aanwijzingen zijn dat influenza A-infectie zoals varkens griep zou kunnen vergroten iemands gevoeligheid voor andere infecties. Na lijden tonsillitis omdat ik nog een kind was, is de kans groot dat mijn griep verhoogd mijn gevoeligheid. Ik wist dat er een remedie: penicilline.

Nogmaals, mijn man ging de operatie en de dokter teruggebeld. “Mm’ve gnot tnonsllitis,” zei ik, klinkt alsof ik probeerde door te slikken een groot knoedel. “Plnease Gnan ik hnave. . “.” Zeg niet dat een ander woord, “zei ze,” Ik kan het niet dragen ervan. Stuur uw au pair, ik geef haar een “script.” Ze onderbroken. “En de Tamiflu?” “Tnen tnimes wnorse,” Ik mumbled. “Ah”, zei ze, “Het spijt me. Iedereen denkt dat het deze grote Heilige Graal en het is niet. Helaas, hoewel, het is alles wat we hebben. ”

Bent u bang dat u ondervindt bijwerkingen van Tamiflu, contact NHS Direct of NHS 24 voor advies.

Hoe wordt uw temperatuur

Een hardnekkige klacht onder artsen Fielding paniek telefoontjes over varkens griep is dat patiënten vaak niet om hun temperaturen voordat nummers. Hier zijn enkele tips over hoe dat te doen behoren.

Een temperatuur van meer dan 38C suggereert een infectie – hoewel varkens griep is slechts een van vele mogelijke oorzaken. Idealiter nemen twee afzonderlijke lezingen 20 minuten na elkaar, en controleer dat de thermometer schoon is.

Een ouderwetse kwik thermometer is prima voor gebruik door volwassenen, maar niet door kinderen (die misschien bijten het glas en inslikken kwik, die is giftig). Opgemerkt dient te worden geschud voor gebruik.

Digitale thermometers gebruikt kan worden in de mond (onder de tong voor twee of drie minuten), of minder, bij voorkeur onder de arm (die misschien makkelijker voor een kind).

Een oksel lezing kan worden verkregen door het plaatsen van de thermometer tegen de huid onder de arm en die de armen tegen de borst. Het duurt zo lang als vijf minuten. De lezing zal worden iets lager dan het lichaam van de kerntemperatuur – zo voeg 0.5C.

Als brengen zij onder de tong, doe het dan niet net na het eten van iets warm of koud, wacht tien minuten en neem dan een lezing.

Thermometer-strips, die worden gehouden tegen het voorhoofd, meet de temperatuur en de huid zijn relatief ruwe olie.

Zij moeten worden gehouden in plaats – vingers uit de buurt van de temperatuur-gevoelige panelen – voor twee tot drie minuten.

Oor thermometers zijn zeer nauwkeurig maar duurder. Lees de instructies om erachter te komen hoe lang een lezing zal nemen. Indien een persoon heeft liggen, of er buiten, wacht 15 minuten om de lichaamstemperatuur te stabiliseren alvorens de lezing.

timesonline.co.uk

4 gedachten over “Hoe voel het om de Mexicaanse Griep te hebben”

Reacties zijn gesloten.