Als je dit hoort en leest geef je nooit meer aan goede doelen (De Crisiskaravaan) #BNR

Als dit hoort en leest geef je nooit meer aan goede doelen en hulporganisaties. Luister maar naar dit radio interview op BNR met Linda Polman, de schrijfster van het boek: De Crisiskaravaan

3 gedachten over “Als je dit hoort en leest geef je nooit meer aan goede doelen (De Crisiskaravaan) #BNR”

  1. Het begrip "goede doelen" is ook niets voor niets de laatste jaren "noodhulpindustrie" gaan heten met de nadruk op het woord industrie. Ik geef om die reden al 10 jaren niets meer aan zogenaamde goede doelen wat m.i. de beste manier is om dit soort instellingen die maar één hoofddoel hebben, zelf te blijven bestaan, de nek om te draaien. Deze "samenwerkende hulporganisaties, SHO's zijn echt verkeerd bezig. Maar helaas, kijk naar de laatste 555 actie en "tout Nederland" denkt zijn schuldgevoel af te kunnen kopen door te doneren aan deze crisiskaravaan? En over tijd hoor je net zoals bij Haïti dat slechts 2% is uitgekeerd door de SHO's. Hoe was ook al weer het gezegde: zachte heelmeesters maken stinkende wonden en dat geldt zeker voor de SHO's. Op straat ga ik ook elke keer de discussie aan met die dames van bijvoorbeeld Oxfam Novib of Cordaid en als ik hun feiten en cijfers geef over bijvoorbeeld Haïti dan kijken ze me aan met een lege blik van "maar we zijn toch bezig voor anderen?"

    Nee trut , je bent alleen bezig voor de organisatie en ga nu maar weer fijn slapen met het idee dat je voor iets goeds bezig bent want je wilt het ook niet weten. Het sussen van je geweten is belangrijker dan het resultaat wat er eventueel uitkomt….

    Voor iedereen overigens een aanrader dit boek maar je wordt er niet vrolijk van, dat zeg ik je wel….

Reacties zijn gesloten.