Woning controlle : Verplicht meewerken ?

Haagse Pand Brigade is actief : Ben je verplicht ze binnen te laten ? Wij komen de woning controleren en u bent verplicht mee te werken. Lees Deel 1 & Deel 2 de dreigbrief van de gemeente.

13 gedachten over “Woning controlle : Verplicht meewerken ?”

 1. Ja idd een goede tip om mijzelf meer te verdiepen in mijn rechten en plichten. Dat zal het leven een stuk gemakkelijker maken en sta je ook minder voor verrassingen.

  Ja inderdaad maar anderhalve maand, en waarvan ik kan bewijzen dat hij echt in het buitenland verbleef doordat zijn werkgever dit kan bevestigen. Ik ben enorm benieuwd of ik me onnodig zorgen maak of juist terecht…..

 2. @Madbello ; als waarden en normen vervagen dan blijven alleen de geschreven regels over vandaar dat ik mezelf de laatste jaren steeds meer ben gaan verdiepen in de wetgeving. Mijn waarden en normen liggen in mijn ziel verankerd, rotsvast, alleen jammer dat idd de laatste jaren wetgeving niet de burger dient maar voornamelijk de (r)overheid. En tja, die regel van een ieder wordt geacht de wet te kennen dat vind ik zelf ook een "dooddoener" vooral voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Maar aan die kwetsbaarheid kan een ieder zelf wat doen door zich meer te verdiepen in de juridische materie.

  Ikzelf heb o.h.g.v. consumentenrecht al aardig wat euri's terug verdiend want ook winkeliers denken dat de burger achterlijk is. Ben hierdoor wel een heel vervelend en pendant mannetje geworden maar het kan niet anders in deze complexe maatschappij.

  @Danielle; veel succes en gelukkig staat die vijfde persoon gelukkig pas één maand ingeschreven bij jullie dus een geluk bij een ongeluk dat de Haagse Panden Brigade bij jullie langs kwam. Moet je voorstellen dat dit pas na een jaar gebeurd zou zijn? Dat dan weer wel?

 3. @SirCumSized & @Madbello,dankje voor jullie reacties.

  Ik ben er inderdaad behoorlijk van geschrokken. Ik doe niet graag iets wat niet mag, en voor mij was een telefoontje ook voldoende geweest dan dit onverwachtte,opdringerige bezoek.

  Ik zal morgen nadat ik de woningbouw en haagse pand brigade heb gesproken even een berichtje achterlaten wat de concequenties voor me zijn.

  Gelukkig hebben wij sowieso geen recht op huurtoeslag,dus daar kunnen ze mij niet mee straffen.

  Groetjes

 4. @SirCumSized : Je moet idd een juridisch loket openen, wat een verhaal weer. Maar moet toegeven dat deze juridisering van de maatschappij mijn steeds meer gaat tegenstaan en wat voor macht en dreigmiddel het is tegen mensen die onwetend zijn. Je zou er bijna een hartverzakking krijgen.

  @Danielle : Sterkte en succes šŸ˜‰

 5. En voor jullie mede huurder de volgende tip;

  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publica

  Maar ook dan moet Vestia als verhuurder toestemming geven dat jullie als huurders voor hem een briefadres willen aanvragen. Kortom: we komen steeds terug op de toestemming die door de verhuurder dient te worden gegeven. Veel succes met de verdere afwikkelingen, zal wel meevallen en met een schriftelijke sisser aflopen?!

 6. @Danielle; en wat staat hier dan?

  http://www.vestia.nl/Pages/Zoek.aspx?q=onderverhu

  Geldt namelijk voor alle wonongbouwverenigingen in NL; onderverhuur mag slechts alleen bij tijdelijk behuizing van een KOOPwoning (…sinds kort i.v.m. leegstaan van koopwoningen).

  Het feit dat deze niet geregistreerde "mede huurder" geen gebruik maakt van de woning doet juridisch niet ter zake. Het is aan hem om te bewijzen dat hij in het buitenland verblijft. In dit geval zijn jullie als gezin en als hoofdbewoners (…dat zijn ook je kinderen) in overtreding t.o.v. de huurwetten en de regelgeving van Vestia. Daarnaast als jullie van de belastingdienst een huurtoeslag krijgen heb je misschien nog een probleem. Jullie verzamelinkomen (die van je man en jou) klopt niet als er volgens de GBA ook nog een tweede verdienende man ingeschreven staat, deze zou eigenlijk meegeteld moeten worden indien hij via het GBA ook ingeschreven bij jullie staat. Ik kom niet met echt opwekkende mededelingen maar soms is de (juridische) waarheid hard, scusa…

 7. Het is trouwens vestia, ik kan niets vinden op hun website en ook niet in mijn huurovereenkomst….

 8. maar hij huurt helemaal niets,hij betaald helemaal niets…..

  Huren mijn kinderen dan toevallig ook,die 4 maanden geleden is geboren?

 9. @Daniëlle; Nee, je bent waarschijnlijk geen crimineel maar aan de andere kant geldt in Nederland dat een ieder de wet dient te kennen, flauw maar wel wettelijk vastgelegd deze regel…

  Het is bij bijna alle woningbouwverenigingen verboden om een huurwoning onder te verhuren. Stel dat je bijvoorbeeld huurt bij Staedion (gokje mijnerzijds gezien het marktaandeel van Staedion in Den Haag) zie verder;

  http://www.staedion.nl/zoeken.aspx?zoekwoord=onde

  Kortom: die beste vriend van je man huurt illegaal bij jullie een woning behalve als jullie schriftelijk de verhuurder op de hoogte hebben gesteld van dit voornemen en de verhuurder daar ook (schriftelijk) toestemming voor heeft gegeven. Ik vermoed dat je zeer binnenkort post gaat ontvangen van je woningbouwvereniging?

 10. Bij mij was het vrijdag ook zover. Nog nooit gehoord van de hele benaming 'haagse pand brigade' en ook nooit gedacht dat ik bezocht zou worden. Ik ben een persoon die zich altijd aan regeltjes en wetten houdt, toch was ik dus de pineut.

  Ik hoorde een auto voor de deur stoppen en er werd niet netjes aangebeld bij het portiekdeur maar gelijk boven aan mijn voordeur. Normaal geeft dat aan dat het een bekende is,maar voor de zekerheid vraag ik ' Wis is daar'? Een vrouwenstem hoor ik zeggen dat ze van de gemeente is. Uit schrik doe ik open zonder een hoofddoek op te doen. En ja hoor staat er ook een breed geschouderde man naast die zijn mond hield. Fijn daar sta ik dan zonder hoofddoek.

  Ze duwen me een brief in de hand die ik straks maar eens door mag lezen. Ze vragen wie er ingeschreven zijn op dit adres.Ik soms mijzelf,man,en 2 kids op.En vertel hen ook dat sinds een maand mijn mans beste vriend hier staat ingeschreven. Hij is reisleider in Marokko en verblijft daar eigenlijk het hele jaar. Maar aangezien hij via een Nederlands reisbureau werkt, en dus ook daarvan post krijgt, plus een nederlandse rekening en verzkeringen. Soms komt hij ook naar Nederland even een paar weken logeren om wat zaken te regelen,maar bij ons is dat nog nooit voorgekomen. Hij staat hier nl pas een maand ingeschreven en dit adres is dus zijn postadres.

  Ze doen vervelend als mijn man aan komt lopen en zich ook met het gesprek bemoeid. En uiteindelijk gaan ze dan eindelijk weg met de woorden dat die vriend hier niet ingeschreven mag worden omdat we dan twee gezinnen zijn in 1 huis. Ze gaan de woningbouw ervan op de hoogte stellen en verzekeren me met een staartje….

  Daar zit ik dan, helemaal geschrokken en wachtende totdat het ooit weer maandag wordt. Dan kan ik immers pas bellen naar instanties.

  Ik heb wel gebeld naar de woningbouw maar die man was er helaas niet meer op vrijdagmiddag.

  Iemand een idee wat me nog te wachten staat? Ben ik dan zo'n crimineel? Ik heb nooit geweten dat je niet iemand mag inschrijven als postadres…….

  Groetjes

 11. Dát Héb Je Noú Mét joden en semieten in de staat en regeringen ook , Altijd Àl Zó geweest , Waar zij Zijn kwam het beest !

  Overheden ZIJN Dóór hén totaal , Máár Dán Òók TOTÀÀL VERROT EN CORRUPT !

  Moge hun bestaan kort en vol Ellende ZIJN , Zo Waar GOD Helpe , In Naam der koningin !

 12. Ah, mag het weer : razzia's in bepaalde wijken? Wel raar dat ze dit niet doen in bijvoorbeeld de Vogelwijk of Wassenaar? Tip voor mensen in de wijken die nu gecontroleerd gaan worden: vragen om welk strafbaar feit het zou gaan, indien de controleur daar geen specifieke informatie over kan geven, niet binnenlaten en verzoeken of hij terug wil komen met een door de Rechter Commisaris getekend dwangbevel, specifiek voor dit adres. Dit soort acties vanuit de Gemeente werken vanuit het vrijwillig meewerken door de bewoner zonder dat hierachter een juridische grondslag ligt, laat je jezelf niet overdonderen….

Reacties zijn gesloten.