Nederlandsche woordenschat met 250 nieuwe woorden uitgebreid

Het Nederlands vocabulair is met 250 nieuwe woorden uitgebreid. Is het achmadinedjatwerk van een Aanvaringsdeskundige die een Aboutabletje 500 mg in zijn aboulaadklep nodig heeft om Abklinkklare onzin uit te kramen ? Ik weet het niet.

Lees het verder maar op de : Grote GeenStijl Reaguurders Woordenlijst (GGSRW)

20 gedachten over “Nederlandsche woordenschat met 250 nieuwe woorden uitgebreid”

 1. @ SirCumSized & Mike's Webs : WOW ! Bijna een serieuze discussie op madbello, wie had dat ooit gedacht ? ๐Ÿ˜‰

  Die humor, gein en lol van iemand anders zijn leed is echt typisch Nederland, niets met individualisering. het bestond ook 30 jaar geleden toen ik op mijn 14 weer terug kwam naar Nederland, op de MAVO, kinderen onder mekaar.

  Dat soort harde humor heb je niet in Italië en als ik met Italianen ben, denk niet dat ik mijn Hollandse black sick humor kan gebruiken. Dat word zeker niet verstaan en begrepen, dat zit in het hoge gehaalde nuchterheid en cynisme.

  De reacties op Youtube zijn inderdaad ook niet mals, ben geen exper op dat gebied, maar is een treiter log niet een Nederlands fenomeen, bestaan er buitenlandse geenstijl varianten ?

 2. @SirCumSized: Waar gaat mens 2.0 volgens jou naar toe? Ben benieuwd. ook of de reaguurdersmentaliteit nu echt iets Nederlands is of over het hele web voorkomt. Ik denk het laatste als ik naar sommige ongenuanceerde reacties op YouTube bijvoorbeeld kijk. Even generaliseren: de mens wil een platform om zijn mening te spuien en is doof voor andere argumenten…

  .
  .-= Kijk ook eens op Mike's Webs´s laatste blog item : ..Breinkoekje: RK-Priester =-.

 3. @Mabello; interessante invalshoek wat je aanhaalt over de reaguurdersmentaliteit vanuit leedvermaak in Nederland. Ik vraag mezelf af of dit komt door de individualisering van de maatschappij en of dit nu echt iets typisch Nederlands is. Zouden andere (Westerse) landen ook zoiets kennen als GS? Wie wil op zo'n onderzoek afstuderen, zou een leuke onderzoeksopdracht zijn…

  Overigens ben ik zelf ook "verhard" maar daarvan is de oorzaak gewoon frustratie en boosheid op waar de mens 2.0 naar toe gaat..

 4. @Madbello: Ik heb niet zo'n bezwaar tegen de zogenaamde 'lurkers'. Ik vind het leuk als mensen mijn stukken lezen en helemaal als ze er iets aan hebben. Als ze willen reageren en iets interessants toevoegen aan de post, des te beter. Als ze niet reageren – ook goed. Liever niet reageren dan non-constructieve reacties.

 5. Reacties zo als :

  Ga een deaud, heaumeau, neqschot, marianne thieme kom er maar in, Geertje kom er maar in, Geen teen -1, Lutser, Geschikt () ongeschikt(), Geen slomo -1, Pauper, Vmbo'ert, Enz enz enzz
  .-= Kijk ook eens op Barry´s laatste blog item : ..Testament Jackson =-.

 6. Dat is het lastige in NL om iets constructief en on-topic te houden. Nederlanders houden er niet van om bij het onderwerp te blijven, het hoeft maar een klink in de kabel te zitten en de discussie ontspoort tot iets anders.

  Maar de vraag is ook of je een lurker wilt hebben of toch iemand die toch wat roep in de reactie ? ๐Ÿ˜‰

 7. @Madbello: Het is niet alleen leedvermaak, het zijn van die reacties die vaak nergens over gaan, en niets constructiefs toevoegen aan de betreffende post. Ik hou daar niet zo van. Dat soort reacties vind je overigens overal op het web, niet alleen GeenStijl, maar soms lijkt het alsof zij de trend hebben gezet.

 8. @ Yvon : Ik zie dat het in goede aarde valt ๐Ÿ™‚

  @ Mike's Webs : de reaguurdersmentaliteit zal vast een afspiegeling zijn van Nederland, kijk maar op schoolpleinen, het leedvermaakt heerst in Nederland (als vorm van harde Humor ten kosten van iemand anders) dat is Nederland en vind je in weinig andere landen terug.

  De reacties zijn idd massaal, ik durf er zelf geen reactie tussen te zetten ๐Ÿ™‚

 9. @Madbello: Valt wel mee, soms zijn ze bij GeenStjl wel gevat, vaak ook erg gemakzuchtig en voor de handliggend. Al vind ik de reaguurdersmentaliteit van GeenStijl wel erg storend. Gaat vaak nergens over.

 10. Doe maar een fapsap uit de flamoustuin van een geenstijlgeneralist

  Of deze: titulatuurfetishisme ๐Ÿ˜€ was ver onder de 250 woorden aldaar

  Zitten wel goede bij voor een potje scrabble
  .-= Kijk ook eens op Yvon´s laatste blog item : ..This is it =-.

 11. @ Mike's Webs : Is het echt zo erg om Geenstijl te lezen ?

  @ Redstar : Zeker niet op geenstijl gereageeerd ?

 12. En dan staat mijn regentonnenweer, keukendrol, gejortwiekt, en nog wat zooi niet bij ๐Ÿ˜†
  .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..BackKom, =-.

 13. @ Barry : Dit willen mijn niet eens als ik ze 10 ton geef.

  @ Mike's Webs : De meeste woorden spreken voor zich en sommigen zijn id een beetje mysterieus, maar als je het googlet kom je vast op die originele reactie met zijn context ๐Ÿ˜‰

 14. Ik vind het een beetje nutteloze lijst. Als het nou een verklarende woordenlijst was geweest, dan had je nog kunnen achterhalen wat er met al dat geneuzel op GeenStijl bedoeld wordt.
  .-= Kijk ook eens op Mike's Webs´s laatste blog item : ..Boekrecensie: Eisner/Miller =-.

Reacties zijn gesloten.