Wat is er mis met deze tekst?

”Als je je aan de wet houdt, aan onze waarden, dan ben je erg welkom om te blijven en zullen we je zelfs helpen. Maar zo niet, als je een misdaad begaat, als je begint te denken over jihad en sharia, dan is er maar een oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg, dan kun je je koffers pakken en we zullen je je nationaliteit ontnemen. Het is een rode lijn: als je die overschrijdt, sturen we je dezelfde dag terug.”

Behalve dat het door Geert Wilders  is uitgesproken, vind ik deze tekst niet meer dan logisch, gezien het feit dat ik mee 44 jaar mijn best doe om mijn aan de wet te houden en mijn eigen geld te verdienen.
Wat moeten we anders doen met mensen die niet willen integreren en anderen mensen lastigvallen, terroriseren, beschadigen en bestelen ? Opsluiten ??? Dat gebeurd tegenwoordig ook niet meer in Nederland.

Wilders: miljoenen moslims weg

NRC Handelsblad
Den Haag, 15 juni. Alle moslims in Europa die zich schuldig maken aan criminaliteit of nadenken over invoering van sharia of de (gewapende) jihad moeten hun land worden uitgezet. Daarbij zou het kunnen gaan om miljoenen, tientallen miljoenen mensen

Ik zal maar mijn madbello t-shirt niet meer op de Haagse markt dragen 😆

13 gedachten over “Wat is er mis met deze tekst?”

 1. Wilders is een eng mannetje. Met de uitspraken die hij dit weekend heeft gedaan begint hij meer en meer te lijken op dat ene mannetje met dat snorretje. Het verschil is echter dat het bij Wilders niet om Joden gaat maar om Moslims. Kreeg in de jaren 30 van de vorige eeuw nog de Joden van alles de schuld, nu krijgen de Moslims al de schuld van het fileleed in Nederland.

  Wilders spreekt nu nog van deportatie van Moslims. Hoe lang nog voordat hij met een enger ideetje komt aan zetten?
  .-= Kijk ook eens op Marco´s laatste blog item : ..Meubelinelkaarzetmannetje =-.

 2. Mis aan de tekst is, Madbello, dat er met twee maten gemeten wordt. De gelijke behandeling wordt hier met voeten getreden, zo simpel is het.

 3. @ Redstar : Dat is mijn menig ook : De wereld is van iedereen en iedereen zou vrij moeten zijn om te staan waar hij ook maar wil staan, maar ! Zonder andere al te veel lastig vallen zou wel een pre zijn 🙂

 4. Hmmm, ik vind het onderwerp nadenken een erg hekel punt. Iemand die mij gaat proberen te verbieden ergens over te denken is fout. Ongelooflijk fout zelfs.

  Mijn meisie komt uit Scandinavië, en daar heb je een berg Nederlanders wonen in zogenaamde Nederlandse communities. Vieren daar nog gewoon koninginnendag, dus dan kleurt alles oranje. Hier in Nederland proberen ze alles te verbieden wat anders is. Erg krom, en Geert Wilders is niet mijn vriend.

  De wereld is van iedereen, en iedereen zou overal moeten kunnen wonen zonder allerlei consequenties te moeten ondergaan. Discriminatie, rascisme, generalisering en over de zelfde kam gehaalt te worden als de rest.

  In elke Orthondox is verhoudingsgewijs het aantal boefjes het zelfde, dus tja…

  En ik verander niet van mening 😆
  .-= Kijk ook op Redstar´s laatste blog item : ..I know what I did last summer, =-.

 5. Los van de hele discussie snap niet waar die hele commotie vandaan komt. Het is toch langer bekend dat Wilders er zo over denkt.

  De maatschappij en het geweld is verhard, om wat voor rede dan ook. Maar de maatregelen daarentegen niet, alles moet op een passende manier aangepakt worden, maar de huidige regering blijft het probleem behandelen zo als vroeger dat deed.

  Buiten dat die terroriseerde criminele jeugd waar we het over hebben in mijn ogen geen Moslims zijn, maar gewoon lastige mensen die zich niet kunnen gedragen.

 6. Niks mis mee met die tekst , hoogstens dat hij generaliseert en een "klein beetje" overdrijft.

  Ik kan je uit eigen praktijk vertellen dat enkele moslims (dus niet miljoenen) mij tijdens mijn werk gewoon met droge ogen durven te vertellen dat de Nederlandse wet NIET hun wet is. Mijn antwoord is dan gewoon op zijn PVV's "wat doe je hier dan? Als je onze rechtsstaat niet accepteert waarom wel gebruik maken van de regelgeving die jou goed uitkomt?". Het probleem met de rechtsstelsels in hun landen van oorsprong is dat het wetsysteem daar geboren is uit de Koran; net zo goed overigens dat ons rechtstelsel onder meer geboren is uit de 10 geboden.

  En kom nu niet aanzijken met die salonsocialistische prietpraat over homo-discrimenerende christenen, deze doelgroep wordt alleen "gediscrimineerd" op christelijke scholen en NIET in het openbaar onderwijs? Ik ga toch ook niet op een islamitische school lesgeven als ik niet aansluit bij de islamitische waarden en normen?

  En ik denk dat GW alle buitenlanders die zich niet wensen aan te passen en een misdrijf begaan in de fase dat ze nog geen Nederlander zijn het land wil uitzetten maar door bepaalde oorzaken zijn de criminaliteitscijfers bij van oorsprong islamitische nieuwkomers significant hoger dan die bij Canadezen 😉

  Mensen met óók een Nederlands paspoort kunnen gewoon nooit uit ons land gezet worden, dus deze groep wil ik buiten beschouwing houden maar het uitzetten van criminele asielzoekers en mensen die op proef het Nederlands staatsburgerschap hebben verworven, daar sluit ik me met heel mijn (sociale) hart bij aan!!

 7. Het probleem is inderdaad dat hij onderscheid maakt tussen wat een allochtoon doet en een autochtoon doet. Terwijl we (denk ik) een goed Grondwetartikel hebben dat zegt dat gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. Wat vind Geert eigenlijk van criminele Canadezen? (OK, ze zijn er weinig, maar ik vind het belangrijk voor het principe)

  Waarom hoor ik hem nooit over homo-discriminerende Christenen? Waarom praat hij altijd over Ons en Zij? Ook wanneer het 2e of 3e-generatie allochtonen betreft. Hij spreekt over mensen die hier geboren zijn als 'die buitenlanders'

  En waarom denkt hij dat de Islam de oorzaak is? In Islamitische landen is juist veel minder misdaad!

  Volgens mij ligt het aan gebrekkige opvoeding, slecht presteren op school en de gespleten samenleving.

  Hij zegt geen/weinig onjuiste dingen, maar als je alleen maar de hatelijk dingen zegt en nooit iets positiefs… dan kom je alleen maar hatelijk over. En het probleem oplossen doe je dan helemaal niet. .

 8. @ Erick : Daar heb je ongetwijfeld gelijk in, mijn gaat het meer om hoe logisch de uitspraak is en tegelijkertijd krom kan zijn.

  Je kan niet ontkennen dat we een probleem hebben hier in Nederland en zo als er naar uitziet word er lange tijd niets met het probleem gedaan. Het moet gewoon aangepakt worden, de statistieken zeggen genoeg en de stemmen komen niet uit de lucht vallen en tijd dat de gevestigde politiek uit hun achterkamertjes komen en de dingen gewoon aanpakken in plaats van alleen maar te onderzoeken.

  @ Barry : Wat is er mis met de Schilderwijk ??? Drukke gekleurde wijk, maar voor de rest rustig, beter dan in Rijswijk, daar word je pas voor je flikker geschoten.

  @ Jolie : Het gevaarlijke zit in hem dat het zo logisch is voor bepaalde simpele geesten zo als mijn 😉

 9. Wat er mis mee is? Dat nadenken al tot misdaad wordt bestempeld, bijvoorbeeld? Dat Wilders "miljoenen, tientallen miljoenen" als veroorzakers van problemen bestempelt terwijl er 16 miljoen moslims in Europa zijn? Dat de rechtsstaat voor een deel van de bevolking niet langer geldt, omdat een winkeldiefstal door een moslim met Nederlandse nationaliteit anders wordt bestraft dan winkeldiefstal dan door een christen met de Nederlandse nationaliteit?

  Bij Wilders zijn "moslims die problemen veroorzaken" in de volgende zin "de moslims" en zijn zij even later allemaal van zins de sharia in te voeren – zo niet nu, dan toch als ze met meer zijn.

  Niemand heeft er problemen mee als van burgers verwacht wordt dat ze zich aan de wet houden. Wilders' uitspraken komen er alleen iedere keer uiteindelijk op neer dat alle moslims criminelen zijn die de democratie om zeep willen helpen. En voor de zekerheid zegt hij er dan nog bij dat zelfs moslims die zich nu aan de wet houden en de democratie in ere houden te zijner tijd ook van instelling zullen veranderen.

  Wat Wilders hier doet is de vrijheid van meningsuiting beperken en vertellen dat de democratie en de rechtsstaat deels uitgeschakeld moeten worden. Hij doet dus precies het tegendeel van wat hij zelf beweert…
  .-= Eric´s last blog ..Upgrade Complete =-.

 10. Zo nou ken er een hoop die ze van mij er gister al uit hadden mogen trappen. Rondje schilderwijk zou wonderen doen, het is toch net de efteling als je daar door heen rijd alleen in de efteling is alles nep helaas in bv schilderswijk niet.

  Voel me vaak Allochtoon in eigen land
  .-= Barry´s last blog ..Feestje om 2 uur ’s nachts. =-.

 11. De wet erkennen is inderdaad niet meer dan logisch.

  Misschien vallen mensen over zijn geschatte aantal: "miljoenen"? Want als ik met buren e.a. spreek die moslim zijn, erkennen die de .nl wet ook altijd, als vanzelfsprekend.

Maak mij blij en geef reactie :D