Ik ben een Google HOER

Dat kan ik wel van mijn zelf stellen. Google weet werkelijk alles van me, ik heb geen geheimen voor Google.
Is dat erg? Ik weet het niet, voor zo ver merk ik nog niets van dat Google werkelijk alles van me weet, geen extra reclame van uit die hoek, behalve wat technische alerts heb je van Google geen last. Wat doen ze met die info?
Het is net of Google allemaal diensten naar jouw gemak en integratie van je leven is aan het ontwerpen, vooral de laatste half jaar is het in een stroomversnelling geraakt en ik ben verliefd gewoorden op het bijna totale pakket van Google die steeds meer naar elkaar toe is aan groeien.

Het is begonnen met zoeken, toen met Google Ads (AdSense), die mijn hosting terug betaald, tegenwoordig doe ik ook aan AdWords, voor zo ver het zin heeft, aangezien ik niets verkoop, mijn RSS-feed en dagelijkse nieuwsbrief is van FeedBurner (Ook van Google), in mijn header staat een verzamel widget van Google Friends Connect
Google Analytics is op al mijn sites en weblogs geïnstalleerd, heb Gmail onder anderen, tegenwoordig lees ik bijna alles in Google Reader en de laatste paar maanden heb ik een Google mobiel, de G1 Android en daar mee is het hek werkelijk van de dam. Mijn internet activiteiten op mijn PC zijn door Google geïntrigeerd in mijn mobiel, alles vloeit werkelijk heel dansend in mekaar over, waardoor je eigenlijk nooit meer OFF-Line bent (behalve als je slaapt)

Wat weet Google van me ?
Hoe laat ik opsta, waar ik ben, hoe snel ik mijn voortbeweeg, waar ik werk en woon, alles van mijn internet activiteiten, wie mijn bezoekers zijn en wie mijn vrienden zijn, ook in de echte wereld, hoe veel ik verdien, hoe veel kinderen ik heb, wat mijn auto is, wat ik in mijn verleden allemaal heb gedaan, zo als scholen werk en vakanties en zelfs waar en waneer ik mijn eerste wip heb gemaakt.


MADBELLO 001 weergeven op een grotere kaart

Om even verder te gaan, Google weet wat ik schrijf en aan wie, met wie ik bel en sms, wat ik lees en hoe laat ik naar bed ga.
Ik denk dat de slimme koppen van Google mijn beter kennen dan ik mijn zelf ken.
Vind ik dat erg ? Nee, zo lang ik daar geen last van heb, tot nog toe heb ik alleen maar profijt er van, de diensten worden steeds vriendelijker en handiger (Nu wachten op de Google Wave) maar soms vraag ik mijn af hoe ze al die data gebruiken, wat doen ze daar mee ? Ook omdat ik van Google het minste last heb, in vergelijking met andere diensten waar je na een keer gelijk word dood geSPAMT.

Ik probeer het van de positieve kant te bekijken en vertrouw maar in de open filosofie van Google, aangezien je niet zo maar een, twee, drie van Google af kan komen en een bepaalde mate van afhankelijkheid heeft gecreëerd door zijn bewezen gemak in tegenstelling tot andere diensten, ik maak mijn geen zorgen en van de nadere kan doe ik het helemaal zelf en verklaar mijn vrijwillig te hebben aangemeeld voor de diensten van Google. Ben jij bang voor Google? 😉

9 gedachten over “Ik ben een Google HOER”

  1. @ koffiekitten : Het is dat ik het weet en toe laat, maar wat doen ze met dat hele spul, ik denk dat overheden jaloers zijn op al die data.

  2. We hadden het over Google op het werk. Eigenlijk is het best wel raar dat de meeste mensen niet weten dat Google al zoveel weet over iedereen.
    [rq=3163,0,blog][/rq]Meet Spike

  3. Google geeft toe een open vizier te hebben, dus weet je waar je aan toe bent. Dat is volgens mijn mening veel transparanter dan diverse telecomaanbieders die zeggen dat ze zorgvuldig met jouw privé gegevens omgaan en vervolgens alle databestanden verkopen aan derden en soms ook nog de inhoud van je SMS'jes doorgeven aan opsporingsambtenaren? Maar da's een andere topic?

  4. Eindelijk iemand die precies zo denkt als ik. Krijg alleen niet alles werkend van Google. En heb een pest-hekel aan al die 'bars' die je tegenwoordig om je kiezen krijgt, maar verder.. leve Google.

Reacties zijn gesloten.