Wat heb jij gestemd ?

Dat gaat mijn natuurlijk geen donder aan, maar het belangrijkste is dat je gestemd hebt.

[poll id=”15″]

Ik was vanmorgen niet de eerste die daar binnen kwam maar wel de tweede.
De stem bureaus zijn vandaag open van 7.30 tot 21.00 en vergeet je legitimatie niet !

Het was het gesprek van de ochtend, mijn liefje had mijn gemachtigd dus ik mocht voor haar kiezen. Vond de partij voor de dieren wel iets voor haar, maar daar was ze hellemaal niet meer eens omdat ze vind dat : ”Elke partij goed voor de dieren moet zijn.”
De nieuwsgierigheid van het kroost was gewekt. Wat is stemmen en wat zijn partijen ??? Nee je stemt niet voor een president en de VVD is niet de partij van Veel Vrije Dagen, maar mijn innerlijk stem zei dat hij wel een D66 stemmer zou kunnen zijn.
Wat ik heb gestemd gaat je natuurlijk ook geen donder aan, maar kan wel zeggen dat ik op een partij heb gestemd die voor Nederland nooit zou kiezen maar Europa wel gun.

stembureau

Op het stembureau moesten ze ook wennen, de koffie stond net warm en ik was bijna woedend geworden omdat mijn rijbewijs geen geldige legitimatie was. Bij nadere bestudering zag ik wel dat ik in plaats van het rijbewijs mijn OV pas had overhandigd.
Maar kan niet anders zeggen dat stemmen met de ouderwetse rode potlood weer zeer vertrouw en prettig was. Oude tradities moeten in ere worden gehouden, zelfs in het digitale tijdprek.

verkiezingen-niet-1

9 gedachten over “Wat heb jij gestemd ?”

 1. @ Actiefront! / Rokersdag.nl / De Vrijheid : ha ha, ik werd al door Monique verwezen er naar, mijn reactie staat daar ook 😉

 2. Ja hoor kom nu net uit het stemburo, het is een hele blonde stem geworden. ben benieuwd of ik met me mobieltje ook comments kan plaatsen

 3. @ Geertje : meestal stem ik SP voor als je het echt wilt weten 😉

  @ RedStar : Op dit stukje doe er niet toe, anders had ik een pool gezet en soms kan je dingen beter niet weten van je bezoekers 😉

 4. He jammer; geef je je voorkeur niet eens prijs Madbello 🙂

  Ja, ik ga stemmen, maar eerst moeten de pijnstillers nog even zijn werk doen.

  Stemmen is een evrworven recht en dat geef ik echt niet weg!

  Waarop? Twijfel nog steeds…. 😕

  <abbr>Geertje’s last blog post..Jarig</abbr>

Reacties zijn gesloten.