Ab Klink is een ”moordenaar”

Dit is echt de druppel die de emmer doe overlopen : ”Patiënten ?” die zich zonder doorverwijzing van de huisartsenpost op de eerste hulp in het ziekenhuis melden moeten gaan dokken. Dat vind Ab Klink minister van Volksgezondheid.

Ik ben benieuwd hoe veel doden per jaar extra deze maatregel zal opleveren als het ingevoerd word.

De gedachte hier achter moet natuurlijk zijn dat elke patiënt die te laat op de eerste hulp komt en sterf aan een acute en pijnlijke gierigtis een enorme besparing oplevert .
Of je voor de lol met je schreeuwend van de pijn zieke kind eerst naar de dichtbij zijnde huisartsenpost een uur gaat wachten voor je aan de beurt bent om dan nog doorverwezen worden naar een ziekenhuis aan de andere kant van de stad om dan weer uren te wachten voor je geholpen bent en dat alles natuurlij met het openbare vervoer, zie je het voor je ???
Heb het gevoel dat Ab Klink menselijke compassie is verloren en het gedrag vertoont van een psychopathische manager die elke werkelijkheid besef is verloren. Telegraaf

‘Er gaan doden vallen door plannen Klink

Stentor - ‎17 apr. 2009‎
DEN HAAG – Maag-, darm- en leverartsen zijn verbijsterd over het voornemen van minister Ab Klink (Volksgezondheid) om maagzuurremmers niet langer te

‘Zorgpremie dreigt te verdubbelen’

NU.nl - ‎5 uren geleden‎
AMSTERDAM – De zorgpremies dreigen te verdubbelen, omdat de bezuinigingen die minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) heeft ingeboekt volstrekt

7 gedachten over “Ab Klink is een ”moordenaar””

 1. Ach, deze mijnheer Klink uit het Klink-klare-kwebbel-kabinet praat naar hij verstand heeft, en dat heeft hij niet op medisch gebied. Nog veel ellende voorspel ik, mede a.g.v .de infernale verrotheid van de overheid, waartoe ook deze onnozele Dracula behoort. Nogmaals Klink-Klare-Kletsika, malle appie!
  Een verbolgen Arts.

 2. Als er wat met een van mijn kinderen gebeurt (zoals onlangs nog dat mijn dochter op de half pipe valt met haar skates) ga ik echt niet eerst naar de weekend dienst om daar een paar uur in de wachtkamer te wachten om daarna doorverwezen te worden naar een ziekenhuis, om weer uren te wachten met een kind dat vergaat van de pijn!
  Ik vind deze situatie belachelijk!
  Inderdaad, een ziekenhuis is prima in staat te beoordelen of een eerste hulp noodzakelijk is en mensen die het niet nodig hebben weg te sturen; laat ze dat maar meer doen, dan verdwijnen de kosten niet niet noodzakelijk zijn vanzelf.

  @Redstar; ik hoop dat deze maagzuurremmer vergoed blijft!
  Klink heeft andere plannen.
  Zal hem veel gaan kosten; het blijkt dat niets doen aan maagzuur kankerverwekkend kan zijn.
  Heb weinig waardering voor Klink.
  Inderdaad Klinkbare onzin.

  Geertje’s last blog post..Nieuwe kringloopwinkel in de wijk

 3. Appie als je ooit flinke kramp in je borst krijgt en moeite met ademhalen, wel eerst even afspraakje bij je huisarts maken he. Mocht het dan te laat zijn, ja ach het helpt de vergrijzing tegen te gaan denk daar maar aan 😉 .

 4. Weet je wat ik niet snap, de eerste hulp kan ook mensen gewoon terug sturen naar de huisartsen post, dat heb ik ook vaak gezien, dus waarom deze maatregel, Het lijk mijn dat je naar het ziekenhuis gaat om te worden gehopen aan iets wat de dokter niet kan.

  En als je de huisarts overslaat is dat dan niet een besparing ? Ik weet niet wat een bezoek aan de dokter kost + verwijs brief, het zal vast niet goedkoop zijn.

 5. Mwoah, een beetje overtrokken….Heb je wel eens een middag doorgebracht op de eerste hulp en geteld welke mensen wél en welke mensen níet gebruik hoeften te maken van de eerste hulp?
  Vanuit het Westeinde ziekenhuis heb ik via een medewerker begrepen dat 80% van de mensen die naar de eerste hulp gaan er eigenlijk niet horen. En die komen niet bloedend of in doodstrijd binnen, hoor? Die kunnen gewoon wachten, dokken en daarna behandeld worden. In sommige cultuurgroepen is het gewoon gebruikelijk om direct naar het ziekenhuis te lopen met een zwemmerseczeem of een ingescheurde teennagel. Die groep mensen verpest het nu gewoon voor de eerzame burger die nu te maken krijgt met lange wachttijden op de eerste hulp. Ik ben geen Klink-fan, maar deze zet van hem, betalen voor het overslaan van de huisarts, vind ik geheel terecht!

 6. Ik vind hem meer weg hebben van en Nazi Beul. Dat is puur mijn gedachte er over, en denken is niet strafbaar gelukkig. Nog niet.

  Ik heb aan mijn auto ongeluk een scheurtje in mijn middenrif overgehouden. Daardoor moet ik elke dag een maagzuurremmer slikken. De voorgeschreven maagzuurremmer, en geen andere. Deze wordt volledig vergoed, en is duur. Ik betaal ook genoeg aan premie zou ik zeggen. Meer nog als dat pilletje kost iig, dus de CZ heeft niets te klagen.

  Ab Klinkklare onzin staat zelf nog wel het een en ander te wachten hoop mik

  Redstar’s last blog post..Eagle Eye,

Reacties zijn gesloten.